fb
Damespraatjes Damespraatjes

Help! We kunnen geen babynaam bedenken

geen babynaam bedenken

Het ene koppel weet al vóór de zwangerschap hoe ze hun kindje willen noemen, terwijl het andere stel er zelfs na de bevalling nog niet uit is. Zijn jullie zo’n stel waarbij het bedenken van een naam wat moeilijker gaat? Dan is dit artikel speciaal voor jullie! We geven een aantal tips waarmee een babynaam bedenken een heel stuk makkelijker is! Lees je mee?

Babynamen website

Bij zowel de eerste als tweede zwangerschap, maakten wij flink gebruik van de babynamenwebsite Babynamen.nl. Op deze website vind je heel wat mooie jongensnamen, meisjesnamen en unisexnamen. Onze eerste dochter is uiteindelijk daadwerkelijk vernoemd naar één van de namen op deze website, namelijk ‘Sophia’. Het leuke aan Babynamen.nl vind ik dat je bij elke naam ook meteen de betekenis en herkomst kunt zien, ze uitleggen hoe je de naam (bijvoorbeeld aan de telefoon) kunt spellen en zelfs hoe je het in morse-code spelt.

Band met een land

Hebben jullie een favoriet vakantieland? Of zijn jullie (of jullie familie) afkomstig uit een ander land dan Nederland? Doe dan eens inspiratie op door namen uit die landen te bekijken. Ook je kind naar een stad uit dat land vernoemen kan leuk zijn! Zo had ik de naam Margaux (plaats in Frankrijk) een mooie naam voor een van onze dochters gevonden. Helaas vond Ward het niks!

Inspiratie uit films/muziek/boeken

Probeer tijdens het kijken van films, het luisteren naar muziek en het lezen van boeken inspiratie op te doen! Het zou maar zo kunnen dat die ene perfecte naam op jouw ontspan-momentje voorbij komt! Vraag je partner dit ook te doen, misschien is hij wel degene die met de naam van jullie toekomstige kindje komt.

Eerbetoon

Een andere hele bijzondere manier om een naam te kiezen, is door te gaan voor een naam die al in jullie familie voorkomt. Zo heet onze tweede dochter ‘Helena’, vernoemd naar de oma van Ward. Haar derde naam is ‘Maria’, vernoemd naar mijn oma. Ook Sophia’s tweede en derde naam zijn afkomstig uit onze familie. Het is vaak een heel mooi eerbetoon en het kan veel mensen erg blij en trots maken. Houd er echter rekening mee dat andere mensen zich mogelijk gepasseerd voelen. Trek je daar niet te veel van aan!

Keuze maken

Hebben jullie een mooie lijst met namen opgesteld? Dan is het tijd om een keuze te maken. Maak allebei een lijstje met de drie favorieten. Komt jullie nummer één hierbij al overeen? Dan wordt kiezen makkelijk. Komen jullie er naar aanleiding van dit lijstje nog niet meteen uit, dan is het verstandig het lijstje even weg te leggen. Pak het er aan paar dagen later nog eens bij en bespreek het opnieuw. De kans is groot dat jullie er gewoon uitkomen!

Na de geboorte een naam kiezen

Is het niet gelukt om voor de bevalling een naam te kiezen? Geen paniek, je hebt ook na de geboorte nog de tijd om hierover na te denken. Uiterlijk drie dagen na de geboorte moet er aangifte van de geboorte worden gedaan, dat is het moment waarop de naam definitief gekozen dient te zijn. Je hebt dus even de tijd om je kindje te leren kennen, voordat je de naam officieel laat registreren.

Kan geen babynaam bedenken

Geen babynaam bedenken? Dat zal heus niet gebeuren. Ieder kindje krijgt toch een naam. En uiteindelijk wordt jouw kindje zijn/haar naam en zal je het hoe dan ook bij hem/haar vinden passen. Echt, het komt helemaal goed!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook