fb
Damespraatjes Damespraatjes

Help, ik heb last van wespen!

Wespen: vrijwel iedereen heeft er een ontzettende hekel aan. Niet alleen is het gezoem vervelend, maar een wesp kan ook nog eens pijnlijk steken. Niemand zit dan ook te wachten op de aanwezigheid van dit ongedierte. Toch kunnen wespen ook in of rondom jouw woning opduiken. In het ergste geval zit er zelfs een nest in de buurt van je huis. In dat geval wordt de overlast natuurlijk alleen maar groter. Heb jij last van wespen? Wij vertellen je hier precies wat je in dat geval moet doen!

Vang het ongedierte

Wespen worden over het algemeen aangetrokken door een zoete geur. Zo komen zij bijvoorbeeld op jou af wanneer je een zoete parfum op hebt. Wist je dat je het ongedierte ook kunt bestrijden met zoetigheid? Met een plastic fles en wat siroop kom je een heel eind. Knip de fles door, giet wat siroop in het onderste deel en plaats de bovenkant op de kop in de onderkant. De wespen gaan maar wat graag de fles in, maar komen er vervolgens niet meer uit. Hierdoor sterven ze binnen de kortste keren.

Wespen verjagen

Lijkt het vangen van wespen jou niet zo’n goed idee? Dan kun je er ook voor kiezen om het ongedierte te verjagen. Hiervoor kun je het beste gebruikmaken van bepaalde geuren. Wespen hebben bijvoorbeeld een hekel aan de geur van kruidnagel, azijn, ui, koffie en wierrook. Wanneer jij schaaltjes met dergelijke producten in en rondom je woning plaats, ben je snel verlost van de wespen.

Schakel een wespenbestrijder in

De bovenstaande twee methodes zijn vaak effectief, maar werken niet altijd. Heb jij nog steeds last van wespen? Schakel dan een professionele wespenbestrijder in. De kans is dan namelijk aanwezig dat er een wespennest zit in de buurt van jouw woning. Een wespenbestrijder kan de wespen effectief bestrijden. En wanneer er inderdaad een nest zit, kan hij deze direct verwijderen. Met behulp van een wespenbestrijder ben jij dus altijd snel verlost van wespen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook