fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heldendaad: Omstanders bij ongeluk tillen SUV op om beknelde vrouw te redden

Vier jaar geleden maakte Sandra en ik een super leuke moeder-dochter trip naar New York. Het was voor ons allebei altijd al een grote droom om daar samen naartoe te gaan en de vakantie was één groot hoogtepunt. Wat een feest was dat! Hoewel ik New York echt een geweldige stad vond, vond ik het ook wel heel erg druk. We hebben veel verkeer, agressieve bestuurders en veel bijna-ongelukken gezien daar… Gelukkig ging het bij ons altijd goed, maar dat het ook flink mis kan gaan, blijkt wel uit de onderstaande beelden.

Bekneld

Maandag werd op een druk kruispunt in Manhattan een vrouw aangereden door een grote SUV. Ze raakt bekneld onder het voertuig en een groep omstanders schiet te hulp. Binnen no-time tilt een enorme groep mensen de auto op, om zo de vrouw onder de SUV vandaan te halen.

Niet filmen, maar helpen

De vrouw was aanspreekbaar en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. We hopen dat ze er alleen met de schrik vanaf komt. Tegen de behulpzame omstanders wil ik zeggen: heel veel respect! Tegenwoordig pakken mensen bij een ongeluk eerder hun telefoon om te filmen, dan dat ze te hulp schieten. Dat deze groep in actie kwam, is hoe het hoort. En dat er iemand was om de heldendaad te filmen, dat was dan stiekem ook wel weer fijn 😉

Wat had jij gedaan als jij een van de omstanders was? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook