Heerlijk recept: Bobotie met mango

Bobotie met mango
Hoofdgerecht voor 4 personen

1 sneetje witbrood
1 dl kippenbouillon (van een tablet)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 Nature’s Pride Ready-to-Eat mango
1/2 eetlepel zonnebloemolie
400 g gemengd gehakt
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel kruidenazijn
cayennepeper
versgemalen peper, zout
125 ml zure room
1 vrije uitloopei (M)
2 eetlepels grof geknipt korianderblad
extra nodig: ingevette ovenschaal

Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Snijd het brood in dobbelstenen en week het in de bouillon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de mango langs de pit doormidden en snijd de pit eruit. Je kunt hiervoor ook een mangosnijder gebruiken. Schil de helften en snijd ze in dunne partjes. Houd 5-6 mooie partjes apart en snijd de rest in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend met een vork bruin en rul. Voeg het brood, de mangostukjes, het kerriepoeder, de azijn en cayennepeper naar smaak toe en bak nog 1 minuut. Breng alles op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en leg de achtergehouden parten mango in een bloemvorm erop. Klop de zure room met het ei, de koriander en peper en zout naar smaak door elkaar. Schenk het over het gehaktmengsel. Bak de bobotie in ± 25 minuten bruin en gaar. Lekker met gele rijst (zie tip).

Bereidingstijd: ± 20 minuten en ± 25 minuten oventijd

Tip
Zuid-Afrikaanse Bobotie wordt in land van herkomst vaak gegeten met gele rijst.
Kook 350 g rijst met 60 g rozijnen, 4 kruidnageltjes, een mespunt geelwortel, 2
plakjes verse gemberwortel en zout naar smaak gaar. Roer er een flinke klont boter
en een eetlepel honing door en serveer.

Meer over mango’s?
http://www.naturespride.eu/nl/

Reageer ook