fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heb je het ’s nachts snel warm? Deze boxsprings zijn dan het meest geschikt!

Op de kwaliteit van jouw nachtrust zijn diverse factoren van invloed. Van de stand van de maan tot de fase van jouw cyclus en van de temperatuur in de kamer tot de kwaliteit van je bed: stuk voor stuk hebben deze omstandigheden uitwerking op jouw nachtrust. En hoewel je op je menstruatiecyclus en de stand van de maan geen invloed hebt, zijn er genoeg omstandigheden waarbij je zelf wél een dikke vinger in de pap hebt. Met stip op één is hierbij het bed waar je in slaapt van groot belang. Want lig je in een oncomfortabel bed? Dan zal de kwaliteit van je nachtrust altijd laag zijn. 

Gezondheidsklachten

Ongeveer éénderde deel van ons leven spenderen we in bed. Het is de plek waar we tot rust komen, opladen, huilen, lachen en knuffelen. Geen plek in huis is zo intiem en belangrijk als de slaapkamer. En toch onderschatten veel mensen nog het belang van een goed bed. Een slechte nachtrust kan tot allerlei problemen leiden. Op korte termijn zorgt een slaaptekort voor vermoeidheid en prikkelbaarheid. Op de lange termijn kan het tot ernstige gezondheidsklachten zoals overgewicht, stress en ernstige vermoeidheidsklachten leiden. Alle reden dus om juist in een goed bed te investeren.

Belang goed ventilerend bed

Een eigenschap waar bij bedden niet vaak over gesproken wordt, is ventilatie. En dat terwijl juist een goed ventilerend bed heel erg belangrijk is! Bij het in slaap vallen is het belangrijk dat je lichaam kan afkoelen. Kan je lichaam in bed niet voldoende zijn hitte kwijt? Dan wordt in een goede diepe slaap komen lastig. Dit merk je bijvoorbeeld ook zomers wanneer je slaapkamer heet is. Veel mensen slapen hierdoor korter en minder diep.

Goede ventilatie

Wist je dat er bedden zijn die extreem goed ventileren? Zo adverteert Auping hier al langer mee. Zijn ze ook echt de beste op het gebied van ventileren? Nee. Bij Auping vergelijken op het gebied van ventilatie, kom je er al snel achter dat andere merken beter zijn. Dit komt vooral doordat Auping bedden niet honderd procent van natuurlijke materialen worden gemaakt. Er zijn diverse andere beddenmerken die veel beter scoren op het gebied van ventilatie, vooral door het gebruik van uitsluitend natuurlijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de luxe bedden van Bröring.

Kwaliteit van leven

Door goed af te koelen en lekker te liggen, wordt de kwaliteit van je slaap aanzienlijk beter. Dit is goed voor je humeur en je gezondheid. Het is vanuit deze wetenschap dan ook ineens helemaal niet zo gek om wat aan een bed uit te geven. Je kwaliteit van leven én je levensverwachting nemen erdoor toe. Kijk bij het kiezen van een nieuw bed dus niet te veel naar de prijs, maar kies vooral voor kwaliteit.

Hoe slaap jij momenteel? En merk jij ook dat je nachtrust beter is wanneer je goed kunt afkoelen in bed? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Reageer ook