fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hacks en tips om veilig te reizen met je kind

Reizen met de kleine is niet altijd even makkelijk. Kinderen kunnen zich ongemakkelijk voelen onderweg en je kunt je zelfs zorgen maken over hun veiligheid. Hoe voorkom je gevaar en gedoe onderweg en hoe zorg je dat je veilig reist? Wij geven je hier een aantal bruikbare tips en adviezen.

Neem kinderen veilig mee op reis in de auto

De meeste reizen, ver of dichtbij, leggen we nog altijd af met de auto. Het is daarom belangrijk om kinderen veilig te vervoeren in de auto. Volgens de regels geldt dat kinderen die niet langer zijn dan 1 meter 35, in een kinderzitje moeten plaatsnemen in de auto. Het zitje moet volgens de officiële regels passend zijn, dat betekent dat het zitje conform de lengte en het gewicht van het kind moet zijn. Als een kind ouder is dan drie jaar, mag in sommige gevallen de autogordel die in de auto zit gebruikt worden. In andere gevallen kun je beter de gordel gebruiken die in het zitje zelf zit. Op de website MonederoSmart lezen we dat kinderen meestal achterstevoren geplaatst worden in een auto. Voorwaarts gerichte babystoeltjes en kinderzitjes zijn alleen geschikt als het kind ouder is dan 15 maanden en langer is dan 85 centimeter.

Zorg dat je altijd alles bij de hand hebt

Een andere manier om veilig op reis te gaan met kinderen is door te zorgen dat je alles bij de hand hebt wat ze nodig hebben. Zorg bijvoorbeeld voor een eerste hulp tasje, zodat eventuele wondjes meteen verzorgd kunnen worden. Zorg voor extra luiers en doekjes, want kinderen kunnen last krijgen van hun darmen door de reisstress of zelfs wagenziek worden. Het is ook belangrijk om voldoende eten mee te nemen. Bruine boterhammen of vers fruit zijn goede snacks voor kinderen. Zorg ook dat ze voldoende drinken, want een sanitaire stop klinkt misschien vervelend om vaak te doen, het is wel belangrijk voor de kinderen.

Het vliegtuig is veilig, maar er zijn enkele tips

Als je met het vliegtuig reist, is dat een veilige optie. In principe is het zelfs veiliger dan autorijden omdat op de weg meer ongelukken plaatsvinden. Houd bij het vliegen wel rekening met de veiligheid van je kinderen door je goed voor te bereiden. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld toegestaan om ze een speciaal kinderzitje te geven uit de auto, maar dat moet je wel van tevoren kortsluiten met de maatschappij waarmee je reist. Ook is het belangrijk om de kinderen voldoende te laten drinken, want de lucht is erg droog in een vliegtuig. Zorg er ook voor dat het voedsel van je kinderen niet verpakt is in te grote potjes die niet mee mogen in de handbagage, anders kunnen ze misschien niet op tijd eten.

Heb jij nog meer tips voor op reis? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

 

Reageer ook