fb
Damespraatjes Damespraatjes

Haarverzorging, 4 tips voor glanzend en gezond haar!

haarverzorging

Glanzend en gezond haar, wie wil dat nou niet!? Veel mensen vinden het belangrijk om er goed uit te zien en om hun haar gezond te houden. Maar hoe doe je dat als er verschillende factoren een rol spelen zoals bijvoorbeeld genetische aanleg, levensstijl en voeding. In dit artikel delen we 4 haarverzorging tips voor glanzend en gezond haar. Lees verder om erachter te komen wat deze tips zijn en hoe je ze gemakkelijk kunt toepassen.

#1 Was je haar op de juiste manier

Het is belangrijk om je haar op de juiste manier te wassen om het gezond te houden. Was je haar altijd met lauw water en gebruik een milde shampoo die geschikt is voor jouw haartype. Gebruik niet te veel shampoo, want dit kan het haar uitdrogen. Masseer de shampoo zachtjes in je haar en spoel het uit met lauw water. Conditioner is ook belangrijk om het haar zacht en glanzend te houden. Gebruik geen conditioner op de wortels van je haar, maar alleen op de lengtes en punten.

#2 Bescherm je haar tegen hitte

Hitte van een styling tool kan het haar beschadigen en breken. Het is daarom belangrijk om je haar te beschermen tegen hitte. Gebruik altijd een heat protection spray voordat je gaat stylen. Heb je jouw haar geverfd met haardverf van bijvoorbeeld KIS? Gebruik dan ook zeker een heat protection tijdens het stylen om jouw haarkleur te behouden. Dit helpt je haar te beschermen tegen de hitte van de föhn, stijltang of krultang. Probeer ook om het gebruik van styling tot een minimum te beperken.

#3 Eet gezond

Een gezonde voeding is belangrijk voor een gezond lichaam en ook voor gezond haar. Eet voldoende voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen zoals vitamine A, B, C, E en zink. Deze voedingsstoffen helpen het haar te versterken, te hydrateren en glanzend te maken. Eet voldoende groenten en fruit, vis, noten, zaden en volkoren producten.

#4 De juiste producten voor haarverzorging

Het gebruik van de juiste haarproducten is belangrijk voor gezond haar. Gebruik producten die passen bij jouw haartype en behoeften. Vermijd producten die agressieve chemicaliën bevatten zoals sulfaten en parabenen. Kies voor producten die natuurlijke ingrediënten bevatten en die je haar gehydrateerd houden. Het is ook belangrijk om regelmatig een haarmasker te gebruiken om je haar extra te hydrateren en te voeden. Denk bijvoorbeeld aan haarverf van loreal majirel, te gebruiken met een oxydant. Een goede haarverf draagt ook bij een de juiste haarverzorging.

Haarverzorging, hoe doe jij dat?

Wie houdt er nu niet van mooi, glanzend haar? Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw lokken er altijd op hun best uitzien? Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je haar op de juiste manier wast, bescherm het tegen hitte en eet gezond. Door deze kleine veranderingen in je routine door te voeren, kun je ervoor zorgen dat je haar er gezond en glanzend blijft uitzien!

Wat doe jij om je haar in topconditie te houden? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Element5 Digital via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook