fb
Damespraatjes Damespraatjes

Haal de zuidelijke sfeer in huis met mediterrane tegels

De mediterrane tegelprint zag je tot voor kort vooral terug in de keuken of badkamer. Je voelt ‘m misschien al aankomen, want dat is nu dus wel anders. De vrolijk gekleurde tegels zijn populairder dan ooit en aan inspirerende plaatjes op sociale media komt geen eind. Op zoek naar een nieuwe vloer voor je eigen woning? We inspireren je graag met een paar mooie exemplaren.

Ben je ooit op vakantie geweest in landen als Turkije of Marokko? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet onbekend met de meest kleurrijke en jaloersmakende tegelwanden. Prachtige badhuizen en karakteristieke keukentjes zijn er voorzien van bijzondere creaties. Helaas kun je ze niet mee naar huis nemen, máár gelukkig wel gewoon nabootsen in je eigen huis.

Creatieve combinaties

Een minimalistische interieurstijl met strakke lijnen verleent zich, anders dan je misschien zou denken, perfect voor een kleurrijk element als een mediterrane tegelvloer. Wanneer je een ruimte grotendeels rustig inricht, kijkend naar inrichting en het kleurgebruik, trekt een kleurrijk detail juist extra de aandacht. Ook kun je de vloer opsplitsen in twee verschillende varianten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een creatieve overgang van de speelse mediterrane tegel naar een strak gelegde laminaatvloer? Heel handig wanneer je de grens tussen je keuken en woonkamer duidelijk aan wil geven.

Een andere zeer geschikte ruimte voor een opvallend onderdeel is de hal. Anders gezegd: een betere entree kun je je gasten (en jezelf) bijna niet wensen. Door de wanden in de hal rustig te laten, tover je de vloer om tot een ware eyecatcher. En je hebt meteen een fleurig visitekaartje. Let er bij het kiezen van een doorlopend patroon wel op dat deze de ruimtelijkheid ten goede komt. De hal is over het algemeen een nauwe ruimte, dus is het van belang dat je rekening houdt met het tegelpatroon.

Mediterrane tegels 2

Materiaal van de tegel

Het mediterrane patroon vind je terug in verschillende materiaalsoorten. Elke soort is vanzelfsprekend weer geschikt voor een bepaald gebruiksdoeleind. Wil je bijvoorbeeld een fraai tegelpatroon in de badkamer of keuken? Dan zijn de vinyl uitvoeringen een juiste keuze, want deze zijn slijtvast én makkelijk in onderhoud. Precies wat je wil in zulke ruimtes!

Wil je ook het hele jaar door genieten van een zonnige, zuidelijke sfeer in je eigen huis? Overweeg dan zeker eens of deze mediterrane stijl past binnen je interieurstijl. Binnen een handomdraai zorg je ervoor dat je woonkamer, hal, keuken of badkamer een compleet nieuwe look krijgt. En dat zonder een flinke verbouwing, want een nieuwe vloer is tegenwoordig natuurlijk zo gepiept.

Mediterrane tegels 3

 

Reageer ook