fb
Damespraatjes Damespraatjes

Groot deel neppe iPhone opladers zéér gevaarlijk. Zo voorkom je ernstige ongelukken!

99 procent van de telefoonopladers voor iPhone is zeer onveilig, blijkt uit onderzoek door UL in opdracht van de Britse Trading Standards. Het gaat hier niet om de laders van Apple zelf, maar om de vele namaakladers die wereldwijd in omloop zijn. In het onderzoek van UL werden 400 laders aan een test onderworpen.

Slechts 1 procent van de nepladers voldoet aan de veiligheidseisen. De andere 99 procent niet. De laders voldoen in de meeste gevallen zelfs niet aan de meest basale veiligheidsstandaarden. Maar 3 van de 400 laders had genoeg isolatie om bij te veel spanning de gebruiker tegen een elektrische schok te beschermen. Deze cijfers liegen er niet om: bij het kopen van een goedkope nep iPhone oplader speel je bijna altijd met vuur.

Waarom blijven we ze kopen?

Waarom blijven we toch nepladers kopen? Ik vroeg het aan een paar bekenden uit mijn omgeving. De meest gehoorde redenen zijn:

1. “De nepladers zijn veel goedkoper”
2. “De officiële Apple laders kan je niet overal kopen, de neppe wel”
3. “Ik wist niet dat de nepladers zo gevaarlijk zijn”

Na het voorleggen van de onderzoeksresultaten zijn alle mensen die ik sprak om; niemand koopt ooit meer een neplader. En ik kan me ook niet voorstellen dat jij na het zien van deze resultaten je iPhone ooit nog aan een neplader hangt.

Hoe voorkom je ongelukken?

Wij adviseren iedereen om gewoon voor een officiële Apple iPhone oplader te kiezen. Ze zijn inderdaad niet op elke hoek van de straat verkrijgbaar, maar online kan je de iPhone opladers altijd bestellen. Let wel op dat je hier voor een betrouwbare website kiest, online zijn ook heel wat nepperds in omloop. Een betrouwbare website waar wij graag bestellen, is Opladers.nl. Hier verkopen ze uitsluitend veilige opladers.

Voor de echte iPhone opladers betaal je inderdaad wat meer dan de nepperds. Maar, zo weet je wel dat ze veilig zijn én gaan ze veel langer mee. Uiteindelijk stukken goedkoper dus!

Toch liever een ander merk?

Wil je toch een ander merk oplader kopen? Let er dan op dat de lader MFI gecertificeerd is. Dit betekent dat de lader voldoet aan de veiligheidseisen van Apple.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook