fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gratis babydoos aanvragen: 5 redenen om dit te doen!

Gratis babydoos aanvragen: 5 redenen om dit te doen!

Als je zwanger bent dan is er een hele uitzetlijst met spullen die je zou ‘moeten’ aanschaffen. Even heel eerlijk, je hebt echt lang niet alles nodig en al helemaal niet in twintigvoud. Vraag gerust eens aan vriendinnen om je heen welke musthaves echt nodig zijn en wat stiekem onder de noemer geldklopperij valt. Het leven an sich is al duur genoeg en een kind kost in de eerste 18 jaar zo’n 120.000 euro (what?! ja echt!). Daarom is het dan ook zo heerlijk dat je ook soms nog wel eens iets kunt regelen zonder er (al te veel) geld voor te hoeven betalen. Natuurlijk denk ik hier graag over mee – eens een Nederlander, altijd een Nederlander. Gratis babydoos aanvragen: 5 redenen om dit te doen! 

Het lijkt wel Kerst

Ik kan zelf ontzettend blij worden van het uitpakken van cadeaus. Ik ben niet mega materialistisch ingesteld, maar okay, een mooi cadeau (zonder dat je enig idee hebt wat het is) uitpakken blijft iets magisch hebben. Het uitpakken van een babydoos is eigenlijk een beetje hetzelfde. Je weet van te voren niet wat er in zit! Zwijmel tijdens het uitpakken weg en bedenk alvast hoe het zal zijn als jouw kleintje straks is geboren.

Nieuwe producten ontdekken

Als je een gratis babydoos aanvraagt, dan zitten hier misschien producten in die je (nog) niet kent. Je kunt deze vervolgens proberen zonder ze dus zelf te hoeven kopen. Het gaat hier vaak om monsters en proefpakketten van producten van gerenommeerde merken. Dit stelt je in staat om te ontdekken welke producten het beste bij jou en jouw kindje passen, voordat je eventueel besluit om het opnieuw aan te schaffen.

Informatieve brochures en tijdschriften

Naast fysieke producten biedt de babydoos vaak ook nog informatieve brochures, tijdschriften en boekjes over verschillende onderwerpen met betrekking op het moederschap en jouw kleintje. Deze informatie kan variëren van tips over borstvoeding en flesvoeding, tot slaapschema’s en veiligheidsrichtlijnen voor de babykamer. Dit kan zeker voor aanstaande ouders enorm waardevol zijn.

Commode alvast een beetje aankleden

Je kunt met de producten uit de babydoos alvast je commode een beetje aankleden. Ik verklap niet alles, maar er zitten meestal wel schattige sokjes en wat verzorgingsproducten in (travel size). Hoe leuk is het om alles alvast neer te zetten zodat je regelmatig al eventjes een kijkje kunt nemen in de babykamer. Natuurlijk leg je en hang je ook meteen alle frisgewassen kleding in de kast.

Mini’s voor in de luiertas

De mini’s uit de babydoos zijn natuurlijk ook erg makkelijk om mee te nemen, bijvoorbeeld in de luiertas. Zeker als je een dagje weg gaat is het belangrijk om alles wat je nodig hebt mee te nemen. Zorg dat je luiertas altijd klaar staat en dat je dingen aanvult als ze op zijn. Heb je alle luiers en doekjes gebruikt, stop dan meteen weer een nieuwe voorraad in de tas. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan met een kleintje.

Heb jij ook wel eens een gratis babydoos aangevraagd? We zijn heel benieuwd wat je ervan vond en lezen het graag in de comments onder het artikel!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Daniel Duarte – Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook