fb
Damespraatjes Damespraatjes

GPS-horloge voor kinderen: de beste modellen per leeftijdscategorie

GPS-horloge voor kinderen

Vanaf welke leeftijd laat jij jouw kinderen zelfstandig buiten op straat spelen? En wanneer mogen ze op eigen houtje de wijk door? Mijn oudste is nu vijf jaar en wij wonen aan een drukke weg. Bij ons is dat dus zeker nog niet aan de orde. Van ouders om ons heen hoor ik dat ze hun kinderen vanaf ongeveer 8 jaar zelf naar hun vriendjes laten lopen of fietsen. ‘Ben je dan niet bang dat ze verdwalen?’, vroeg ik een van die moeders laatst. ‘Nee hoor, hij heeft dan gewoon een GPS-horloge om’, was haar antwoord. Klinkt geniaal! Maar wat is een GPS-horloge voor kinderen precies, vanaf welke leeftijd is het geschikt en wat zijn de beste modellen per leeftijdscategorie?

Wat is een GPS-horloge voor kinderen?

Een GPS-horloge kind is exact wat de naam doet vermoeden: een horloge met GPS-tracker speciaal voor kinderen. Dankzij deze GPS-tracker weet jij als ouder precies waar jouw kind zich bevindt. Fijn als ze zelf naar school of vriendjes gaan, maar ook op het strand of in een druk pretpark. Veel van deze GPS-horloges hebben een belfunctie. Je kunt dan een paar telefoonnummers voorprogrammeren zodat ze jou altijd kunnen bereiken. Het is natuurlijk per merk en model afhankelijk wat er mogelijk is. Wist je dat sommige horloges zelfs een functie voor videobellen hebben?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door One2track B.V. (@one2track)

Wat moet het horloge kunnen?

Als je een GPS-horloge voor jouw kind gaat kopen, is het belangrijk om op te schrijven waar jullie behoefte aan hebben. Wil je alleen kunnen zien waar jouw kind zich bevindt of wil je ook met je kind kunnen bellen? En mag het horloge ook andere opties bevatten, zoals de Buienradar app en een camera? Jouw kind zal hem natuurlijk het liefst zo uitgebreid mogelijk willen, maar als ouder moet je je natuurlijk altijd afvragen wat bij de leeftijd van jouw kind past.

Beste modellen per leeftijdscategorie

De meeste ouders geven hun kind vanaf acht jaar een GPS-horloge. Dit is meestal het moment waarop ze voor het eerst zelfstandig ergens naartoe gaan. Toch kan het ook dat je voor een kind van zes jaar of zelfs vier jaar al zo’n horloge zou willen, bijvoorbeeld voor op vakantie, naar het pretpark, tijdens een groot evenement of als je kind vaak bij je wegloopt. One2Track ontwikkelt GPS-horloges en zij adviseren de volgende producten:

Vanaf 4 jaar: 

  • ConnectMove
  • ConnectTouch

Vanaf 6 jaar: 

  • ConnectMove
  • ConnectTouch
  • ConnectGo
  • ConnectPlay

Vanaf 8 jaar:

  • ConnectNEO
  • ConnectMove
  • ConnectGo
  • ConnectPlay

Middelbare school

Persoonlijk vind ik die GPS-horloges een mooie manier om onze kinderen veiliger te laten opgroeien. Enerzijds wil je dat ze fouten maken en de wereld kunnen ontdekken zonder dat hun ouders altijd meekijken. Anderzijds is het heerlijk dat kinderen zo al op relatief jonge leeftijd zelfstandig op pad kunnen. Ook dat draagt bij aan de ontwikkeling en de onafhankelijkheid. Ik kan me wel voorstellen dat als je kind naar de middelbare school gaat, je de stap naar een mobiele telefoon maakt. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jou en je kind!

Praat mee

Zou jij jouw kind een GPS-horloge geven? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding boven artikel: Kostiantyn Li via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook