fb
Damespraatjes Damespraatjes

Genieten in Barcelona

barca1.jpg
Daar dwaalden we  weer in Barcalona. Na een iets verlate vlucht liep het inmiddels tegen 16.30 maar de temperatuur liet je denken dat het rond het middaguur was. Onze jassen rolden we op en propten we in de koffers. En route naar het hotel dat vlakbij de Sagrada Familia was gelegen. Onder de rook van….. zo te zeggen!

Omdat we wel vaker in Barca waren, voelde het zoals altijd een beetje als thuiskomen. Ook hadden we daarom al van te voren uitgestippeld wat dit keer gedaan zou worden. Het speerpunt zou ons  bezoek aan Comerc24 een sterrentent in de buurt van de Port Olimpic worden. Maar ook de verrukkelijke Barri Gotic en lunchen daar op het Placa Reial, slenterend naar de Mercat Boqueria aan de Rambla en even op zoek naar de nieuwe hippe schoenenzaak vlakbij de kathedraal stonden met stip genoteerd.

Zoals altijd een kort weekeinde, met veel te korte dagen, tijd was weer eens onze grootste vijand. Te veel om te zien, te veel om te doen.

barca2.jpg
De schoenenzaak vlakbij de Kathedraal was leuk, met gekke, hippe schoenen. Precies zoals we verwacht hadden. Kwaliteit weliswaar van slechts één zomertje, maar dat noopt tot een wederkerend bezoek in de herfst. Ieder nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen…..

De lunch op Placa Reial was een prima zonnig genietmomentje! Gezellig! Obers die er aan het begin van het seizoen nog grote zin in hebben en een zonnetje dat je warmte geeft van buiten, met een gloed van binnen! Lekker aan de wijn natuurlijk!

Startend met een Cava bestudeerden we de kaart.

Omdat we nog een uitgebreid plan hadden voor de middag, met onder andere ditmaal met de kabelbaan naar het Castell de Montjuïc, kozen we voor een niet te overdadige lunch met wat frisse wijn na de Cava en koffie toe.

Het toppunt van ons tripje dit keer was wel de volgende dag  het bezoek aan het restaurant Comerç24 in de carrer Comerç.  Je komt hier o.a. door de metro te nemen naar Arc de Triomph.  De eigenaar is een oudpupil van Ferran Adria, Spanje’s meesterkok, die naam en faam bereikte met zijn espuma’s. De tapas van Carles Abellan waren werkelijk fabuleus. Te combineren met vurige Spaanse wijnen zoals de Dinastia Vivanco Rioja of de spannende Amontillado (sherry)  Del Duque die zijn weerga niet kende en fabuleus samensmolt met de bijzondere Madurodamcreaties van Abellan.

barca4.jpg
Wij genoten hier van allerlei minigerechten, in de strakke entourage van dit  bijzondere sterrenrestaurant.

We dronken verschillende Spaanse wijnen van cava tot PX. Een van die memorabele avonden om niet te vergeten, uitnodigend om volgende keer, in oktober, weer hier te komen.

Toen we vertrokken zei mijn zoon, met wie ik ditmaal in Barca verbleef, “kom mam, deze avond kan niet zomaar afgelopen zijn, we gaan nog lekker effe stappen…..”.

Marja van Beek
BuyYourWine.com

byw_logo.jpg

Marja van Beek (1959) stapte in 1989, van een mooie carrière als
hotelmanager bij de hotelketen Accor, over naar een eigen bedrijf. Met
haar man Marcel nam zij de monumentale boerderij ’t Hoogje over in de
beroemde oude Kerkebuurt van Soest. Hierin was al een klassiek
georiënteerd restaurant gevestigd, gericht op de Franse keuken en kon
zij zich geheel gaan toeleggen op haar passie voor wijn en spijs. Het
samenstellen van een mooie wijnkaart zorgde voor heel wat wijngenot bij
haar gasten en gaf haar veel plezier.
In 1997 vroeg de Business School Notenboom haar, als vinologe, om de
lessen over wijn en spijs aan HBO hotelstudenten voor haar rekening te
nemen.  Vandaag de dag geeft ze met veel plezier les op drie vestigingen
met een door haar zelf ontwikkelde wijnmodule, waarin zij veel aandacht
schenkt aan de combinatie van wijn en gerechten.

Naast haar werk als wijndocent, is zij eigenaresse van
Wijncoachingbureau Marja van Beek, waarbij ze horecamedewerkers
begeleidt en traint op het gebied van de wijnverkoop, partner van de
webwinkel BuyYouWine.com  en schrijft ze het blog byWine.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook