fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geld verdienen met je blog doe je zo

In januari kwamen we al met 7 redenen om voor jezelf te beginnen. En wat is er nu beter dan van je hobby je carrière te maken? Ook met bloggen is het mogelijk om geld te verdienen. Wij vertellen je wat je nodig hebt om een professionele blog op te bouwen.

Blog omdat je het leuk vindt

Voordat je geld kunt verdienen met je blog is het belangrijk dat je interessante content schrijft voor je doelgroep. Maak de teksten niet te lang, houd het bij één onderwerp per post en maak gebruik van pakkende titels. Goede content zorgt ervoor dat bezoekers terugkomen en vaste lezers worden. Je lezers heb je nodig voor een goede ranking in Google, en die heb je weer nodig om aantrekkelijk te worden voor adverteerders. Het is daarom belangrijk dat je blogt omdat je het leuk vindt, en niet met de insteek om er geld mee te verdienen.

Schrijf over je passie en maak je blog persoonlijk. Je blog wordt hiermee toegankelijker en lezers zullen eerder reageren op je artikelen. Daardoor ontstaat interactie. Meng jezelf in discussies van de lezers om overtuigend over te komen, maar ook om inspiratie op te doen voor nieuwe onderwerpen waar je over kunt schrijven. Door daarnaast aanwezig te zijn op andere plekken zoals social media, bouw je een geloofwaardige community op. Zo wordt de kans dat anderen je blog gaan aanbevelen ook weer groter.

Samenwerken met adverteerders

Eén van de eenvoudigste manieren om geld te verdienen met je blog is het inzetten van affiliate marketing. Lezers ervaren dit over het algemeen niet als hinderlijk en je kunt nog steeds schrijven over de dingen die jij leuk vindt. Met affiliate marketing verwerk je een affiliate link in je artikelen, waarmee je de producten en diensten van de adverteerder promoot. Je wordt dan bijvoorbeeld betaald op basis van het aantal kliks dat via deze link wordt gerealiseerd.

Als je geluk hebt, benadert een adverteerder jou voor een samenwerking, maar in de meeste gevallen kun je de adverteerders het beste zelf opzoeken. Door je aan te sluiten bij platform als affilinet, krijg je toegang tot programma´s en campagnes van verschillende adverteerders. Je kiest een affiliate programma dat goed bij je blog past en meldt je hier vervolgens voor aan.

In dit artikel van Frankwatching lees je drie succesverhalen van vrouwen die besloten om full-time te gaan bloggen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook