fb
Damespraatjes Damespraatjes

Klaar met je baas? Hier 7 redenen om voor jezelf te beginnen!

Dag in, dag uit dezelfde sleur… Opstaan, naar werk, balen van je baas en je collegas, je niet gewaardeerd voelen en nooit met een voldaan gevoel thuiskomen. En dat elke dag! Gelukkig kan je deze ellende op meerdere manieren doorbreken, één daarvan is voor jezelf beginnen. Lees hier onze 7 redenen om voor jezelf te beginnen!

1. Je bepaalt je eigen werktijden 

Dit is zo fijn! Ben je ’s avonds super productief en slaap je s’ morgens liever wat langer uit? Je kan dit gewoon lekker doen. Het is niet zo dat je als ondernemer minder zal werken (waarschijnlijk zelfs meer) maar je kan het nu lekker zelf indelen.

2. Je kiest je eigen werkplek

Werk jij het beste thuis aan de keukentafel? Ga daar dan lekker zitten! Ook veel beginnende ondernemers werken in een koffiezaak of ze huren een flexwerkplek. Dit soort flexibele werkplekken zijn geweldig, je zit namelijk bij allemaal net zulke enthousiaste ondernemers als jijzelf. Bijna niemand zit te zeuren, iedereen is gewoon met veel plezier aan het werk. En dat brengt een geweldige werksfeer met zich mee!

3. Je trekt aan waar jij zin in hebt

Op spijkerbroek en sneakers krijg jij echt net zo veel werk gedaan als in een strak pak met hoge hakken. Natuurlijk is het bij sommige functies wel zo professioneel om er tijdens contact met klanten of relaties strak uit te zien, maar als je een dagje lekker achter je computer zit te werken kan je gewoon aantrekken wat lekker zit.

4. Je plant je eigen vakanties 

Ook hierbij geldt: je gaat waarschijnlijk niet veel langer of vaker weg dan toen je in loondienst was (er is werk aan de winkel natuurlijk), maar je kan wel zelf kiezen wanneer je gaat. Wil je elke maand drie dagen naar een kuuroord in Duitsland? Hoppa, gewoon lekker doen. Die dagen haal jij in op de tijden dat jij het prettig vindt.

5. Je bent flexibeler voor de kinderen

Is er een kind ziek of moet iemand rijden naar schoolkamp? Jij kan hier leuk bij helpen! Het is ontzettend fijn om er voor je kind te kunnen zijn en niet altijd maar te hoeven zeggen: ik moet naar mijn werk. Je haalt je werk gewoon ’s avonds of de volgende dag vroeg in en dan is het geen probleem.

6. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen

Oke, dit moeten we nuanceren. Je hebt natuurlijk verplichtingen naar de bank, je klanten, investeerders en de belastingdienst. Maar, je hebt geen baas die je op de vingers kijkt. Er is ruimte voor creativiteit en dat werkt een stuk lekkerder. Je kan afwijken van het oude systeem en zelf bedenken wat beter werkt. Heerlijk!

7. The sky is the limit!

Ja, en dat is nog wel het mooiste! Jouw onderneming kan een groot succes worden. Het hangt af van een aantal dingen: je moet hard werken, slimme keuzes maken, de juiste mensen om je heen verzamelen, weten waar je krachten en je zwaktes liggen én een klein beetje geluk hebben. Ondernemen gaat met vallen en opstaan maar oh, wat is het leuk.

Zijn jullie ooit voor jezelf begonnen? Hoe was dat? Zou jij het ooit willen en doen?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook