fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gasten laten betalen voor water voor een flesje babyvoeding? La Cubanita doet het!

Afgelopen vrijdag hadden wij een leuke verrassing voor ons tweejarige dochtertje Sophia: samen met de oppas en haar babyzusje Helena (8 maanden) namen wij haar mee om te eten bij La Cubanita. La Cubanita is een tapas restaurant, waar je vanuit een all you can eat concept voor een vaste prijs per persoon kunt eten. De kwaliteit van het eten is wat je bij de lage prijs kunt verwachten (niet om over naar huis te schrijven), maar de sfeer is over het algemeen goed. Wij hadden er dan ook heel veel zin in!

Aangekomen in het restaurant bestellen we meteen lekker veel drankjes (die niet zijn opgenomen in het all-in concept). Voordat we ook maar een tapas menu opengeslagen hebben, staat de tafel al vol met glazen appelsap, flesjes Cornona (a € 4,50 per flesje) en een halve liter mierzoete ‘Sangria Deluxe’. “Aan ons gaat La Cubanita vanavond wel geld verdienen” grapten we nog.

Concurrende prijzen

Al vrij snel verschijnen de tapas op tafel. Het is duidelijk dat verse ingrediënten en hoogwaardige producten niet thuishoren in het La Cubanita concept. De gehaktballetjes leken op de diepvries exemplaren uit de supermarkt, de ‘pittige’ kip smaakte nergens naar en pasta salade met gegrilde kip zwom in een liter saus. Maar goed, zoals ik al zei: van een concept met zeer concurrende prijzen, is het begrijpelijk dat ze geen premium ingrediënten laten invliegen uit Spanje. De Corona’s smaakten gelukkig erg goed en dit peperdure drankje werd dan ook aan de lopende band naar onze tafel gebracht.

Betalen voor water

Het einde van ons gezellige avondje naderde, toen de kleine Helena flinke trek begon te krijgen. Met haar 8 maanden oud kunnen wij haar nog niet warm maken voor Corona’s en gehaktballen uit de diepvries, dus besloten we een flesje babyvoeding voor haar te maken. Met een leeg flesje en een melkpoederdoosje loop ik naar de bar om te vragen of zij misschien wat water voor in de fles hadden. “Sorry mevrouw, maar wij schenken hier geen kraanwater. U mag een flesje bronwater bestellen om de fles mee te maken.”

Belachelijk

Ik wist niet wat ik hoorde. Betalen voor water om babyvoeding mee te bereiden?! Ronduit belachelijk. Over geld doen wij niet moeilijk en ook is het begrijpelijk dat er aan gasten die een menu bestellen geen kraanwater wordt geschonken, maar een meisje van 8 maanden water voor een fles babyvoeding weigeren? Ik kan er niet bij met mijn hoofd.

Milder beleid

Na overleg met een leidinggevende in het restaurant is uiteindelijk besloten om het flesje Chaudfontaine a € 3,50 (!) van de rekening te halen en mij (bij hoge uitzondering) wat gratis kraanwater in de fles te geven. Waar ik vind dat deze leidinggevende het uiteindelijk goed heeft opgelost, vind ik wel dat La Cubanita haar ‘geen kraanwater regel’ eens flink onder de loep mag nemen. Ja, het is begrijpelijk dat dit voor etende volwassenen en kinderen opgaat, maar in het beleid naar een baby zouden ze naar mijn idee een stuk milder mogen zijn.

Komen niet meer terug

Beste mensen van La Cubanita: wij komen niet meer bij jullie terug. Niet meer met ons gezin, niet meer met onze vriendengroepen en niet meer tijdens een romantisch avondje uit. Dit allemaal omdat jullie € 3,50 aan een baby van 8 maanden wilden verdienen. You do the math…

UPDATE: LA CUBANITA HEEFT OP DIT ARTIKEL GEREAGEERD 

“Toen wij afgelopen woensdag het artikel lazen, schrokken wij nogal. Dit is niet het beleid dat wij voeren. Wij hebben dan ook direct contact opgenomen met onze franchisenemer en haar om verduidelijking gevraagd. Helaas blijkt het hele verhaal op een enorme miscommunicatie te berusten”

De volledige reactie van La Cubanita lees je hier!

Heb jij een vergelijkbare ervaring gehad bij La Cubanita? Of misschien juist een hele positieve ervaring? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook