fb
Damespraatjes Damespraatjes

Fotograaf Michiel Muijs: “Mijn held is Anton Corbijn”

Voor Damespraatjes heeft de  Hilversumse fotograaf Michiel Muijs een mooie serie portretten gemaakt. Nieuwsgierig als altijd gingen de Dames op pad en raakten in gesprek met de in Utrecht geboren Michiel.

Fotograaf Michiel Muijs

Wat heb je gestudeerd?

“Ik heb verschillende studies gedaan. Ik ben begonnen met de grafische school, maar daar kon ik geen werk in vinden en heb me laten omscholen tot verpleegkundige omdat ik de medische wereld ook wel interessant vond. Maar altijd wel een voor liefde gehouden voor kunst of dat nu muziek is of beeld.”

Fotografeer je nu “full-time”?

“Nee, ik werk nu op een Dagbehandeling voor de psychogeriatrie en ben hierdoor  ook gedeeltelijk maatschappelijk werker.”

Sinds wanneer fotografeer je?

“Ik fotografeerde vroeger al veel, mijn held was toen Anton Corbijn (nu nog hoor) maar toen werd alles digitaal en duur (nu niet meer) en de doka’s en het afdrukken verdwenen.  Nu werk ik digitaal en dat maakt alles een stuk eenvoudiger.”

Fotograaf Michiel Muijs

Afbeelding: Sten Ritterfeld via Unsplash

Is fotograferen een hobby of is het je werk?

“Het is nu een hobby, maar ik vind het leuk als ik er mijn werk van kan maken of erbij mag doen. Ik weet ook dat er veel hobbyisten die dat ook willen en goed kunnen fotograferen.
Regelmatig heb ik opdrachten, maar dat was tot nu toe vooral in de vriendensfeer. De echte opdrachten komen nu binnen, o.a. heb ik foto’s gemaakt voor een Tattoo-blad. Op mijn werk in de geriaterie maak ik promotiefilmpjes voor de instelling waar ik werk. Ik maak dan foto’s en monteer deze aan elkaar en zet er muziek onder zodat het net een lange film lijkt met beelden die in elkaar overvloeien. Heel mooi en onze cliënten zijn hier erg tevreden over.”

Wat maakt een foto tot een mooie foto?

“Soms is een lelijke of een onscherpe foto ook een mooie foto.  Dat wordt alleen niet altijd begrepen. En dat is jammer want let maar eens op reclamefoto’s, die zijn niet altijd perfect en dat is dan de intentie! Mensen roepen al gauw bij een foto “ja zie je, mislukt!” maar zo werkt het niet.  Het is soms ook leuk om je gedachte er op los te laten in plaats van je ogen. Dus wat wilde de fotograaf of waarom is het zo’n snelle shot dat hij net even onscherp is?”

Fotografeer je alleen in opdracht van websites en/of bladen of kan men jouw ook inhuren voor fotoreportages?

“Dat is zeker mogelijk. Ik ga dan in overleg om de opdracht door te spreken en vervolgens maak ik een offerte. Voor vragen of een presentatie van mijn werk ben ik bereikbaar via mijn email [email protected]

Wat is jouw droom?

“2e Anton Corbijn!”

Praat mee over fotograaf Michiel Muijs

Wist dit al van fotograaf Michiel Muijs? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig.

Afbeelding: Imansyah Muhamad Putera via Unsplash

Reageer ook