fb
Damespraatjes Damespraatjes

Feit of fabel: Speltbrood is gezonder dan tarwebrood

Gezond eten; we willen het eigenlijk allemaal. Dat het ons niet allemaal lukt moge duidelijk zijn. Ook ik neem me elke keer voor om de week gezond te beginnen én gezond te eindigen. Dat beginnen lukt me eigenlijk altijd, maar het eindigen is mij eerlijk gezegd nog nooit gelukt. Ik kan alle heerlijke verleidingen maar moeilijk weerstaan, zelfs als ik weet dat het veel beter voor me zou zijn. Maar, weten we altijd wat beter is? Er gaan veel verhalen over gezonder eten rond, maar welke zijn nou waar en welke niet?

Is speltbrood gezonder dan tarwebrood?

Vandaag lazen we op Nu.nl een artikel met feiten en fabels over het eten van brood (iets wat tegenwoordig onze grootste vijand lijkt te zijn). Eén van de vragen die door het Voedingscentrum aan NU beantwoord werd, is de vraag: is speltbrood is gezonder dan tarwebrood? En dit is het antwoord!

“Spelt en tarwe zijn granen die uit dezelfde familie komen. Spelt lijkt erg op tarwe. Ze bevatten dezelfde voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten, mineralen, vitamines en vezels. Sommige mensen beweren dat speltbrood lichter verteerbaar zou zijn. Daarvoor is geen wetenschappelijk bewijs. Beide soorten brood bevatten gluten (eiwitten). Bij zowel spelt- als tarwebrood is het voor de gezondheid belangrijk om te kiezen voor volkoren varianten. Het eten van drie sneetjes volkorenbrood verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type II.”

Wist jij dit?

Wist jij dat speltbrood dus helemaal niet bewezen gezonder en lichter verteerbaar is dan gewoon brood? En ga jij je dieet hier nu op aanpassen of niet? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.  Vinden we altijd erg gezellig om te lezen 🙂

Ik ben in ieder geval heel erg blij dat we lekker zowel tarwebrood als speltboord kunnen blijven eten. Eet smakelijk ladies!

Reageer ook