fb
Damespraatjes Damespraatjes

Fanatieke banketbakker? Dan moet je deze spullen altijd in huis hebben!

Cakeboss, Heel Holland Bakt en Hollandse Bakkers: bakprogramma’s zijn hot! En niet voor niets, want bakken is gewoon heel erg leuk. Zelf bakte ik laatst een heerlijke cheescake met karamel en gebrande pecannoten en een goddelijke brownietaart met witte chocolade en frambozen. Je kunt je wel voorstellen dat allebei de taarten helemaal op zijn gegaan 🙂

Voor het bakken is het handig om een aantal spullen standaard in huis te hebben. Zo kan je altijd iets leuks en lekkers maken, wanneer je daar zin in hebt.

1. Boter, bloem, suiker, bakpoeder en eieren

Als ‘bakker’ weet je ongetwijfeld dat je met boter, bloem, suiker en eieren een heel eind komt! Met deze ingrediënten heb je de basis voor cake, koekjes, cupcakes en taarten altijd in huis. Hier kan je dan natuurlijk nog heel veel smaakmakers en versiersels aan toevoegen, maar de basis heb je dan altijd lekker staan.

Wat nog makkelijker is, is het altijd in huis hebben van een complete bakmix. Dat neemt een stuk minder ruimte in beslag, is makkelijk omdat je geen ingewikkelde receptuur hoeft te volgen en zorgt ervoor dat je sneller aan de slag kunt!

2. Een goede mixer

Een banketbakker zonder mixer is als een tennisser zonder racket. Een goede mixer neemt enorm veel werk uit handen en kan elk(e) beslag, deeg of topping helemaal perfect maken. Probeer dat maar eens met een garde en je blote handen… Uiteindelijk lukt het natuurlijk ook zonder, maar prettig is anders.

Fanatieke banketbakker? Dan moet je deze spullen altijd in huis hebben! 2

3. Spuitzakken

Een taart bedekken met botercreme, een cupcake afmaken met een klassieke top frosting of het aanbrengen van een perfect slagroomtoefje op een moorkop; het is de kers op de taart! Als banketbakker onderscheid jij je door de  afwerking altijd met een goede spuitzak te doen. Zo smaakt het niet alleen zoals bij de bakker, maar ziet het er ook nog eens mega professioneel uit.

4. Verschillende taartvormen

Als banketbakker weet je nooit wanneer je een vlaag van inspiratie over je heen krijgt. Dit kan zijn als je net boodschappen aan het doen bent, maar het kan maar zo dat je om 21:00 uur ineens iets in je hoofd krijgt. Zorg er daarom voor dat je altijd meerdere taartvormen in huis hebt! Koop er zelf drie en stimuleer je bakkende vriendinnen en buurvrouwen ook om hetzelfde te doen. Zo kan je eindeloos uitwisselen en heb je heel veel bakvariatie tot je beschikking.

5. Een mooie taart- en cupcake standaard

Elk kunstwerk verdient een podium om op te stralen. Is jouw prachtige bak-creatie af? Presenteer hem dan op een mooie taart- of cupcake standaard. Eén gevaar: jouw baksel ziet er dan zo aantrekkelijk uit, dat hij nog sneller op zal zijn dan normaal!

Ben jij ook een echte cakeboss? Zo ja, wat gebruik jij graag in de keuken? Ik ben heel benieuwd.Praat met ons mee in de comments onder dit artikel, vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook