Recept: Cheesecake met pecannoten en karamel

Binnenkort is mijn liefde jarig en dat betekent natuurlijk een feestje! Natuurlijk vieren we dat hij een jaar ouder is geworden, maar eigenlijk vinden we de gezelligheid en het lekkere eten veel interessanter dan dat jaartje extra. De afgelopen jaren hadden we op verjaardagen geen taart meer en dat vonden we eigenlijk best jammer. Een goed moment om die traditie nu weer terug te brengen. We maken een heerlijke cheesecake met pecannoten en karamel!

Het maken van een cheesecake kan op twee manieren: bij de ene variant moet je de taart bakken in de oven, bij de andere variant hoeft dit niet. Zelf ben ik vooral dol op de échte New York Cheesecake; de variant die je bakt. Hij is helemaal niet lastig om te maken en ik kan je dan ook echt aanraden om hem ook te proberen. Zelfs als je niks te vieren hebt 😉

Recept: Cheesecake met pecannoten en karamel 

Ingrediënten

  • 260 gram Bastogne koeken
  • 75 gram Blue Band voor koken, bakken en braden
  • 600 gram MonChou, op kamertemperatuur
  • 125 gram crème fraîche, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 175 gram suiker
  • Snufje zout
  • 150 milliliter karamelsaus
  • 200 gram pecannoten, geroosterd

2

 

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 120 graden*.

2. Verkruimel in een keukenmachine de koekjes en smelt de margarine. Meng de margarine door de koekkruimels en verdeel over de bodem van een taartvorm.

3. Doe de MonChou, crème fraîche, eieren, bloem, suiker en een snufje zout in een beslagkom en mix tot een gladde massa. Verdeel dit over de koekbodem.

4. Bak de cheesecake in 90 minuten gaar. Laat even afkoelen en zet daarna 2 uur in de ijskast.

5. Haal de cheesecake uit de ijskast. Doe de karamelsaus in een kom en roer hier de pecannoten doorheen. Verdeel het notenmengsel over de cheesecake en zet deze nog 2 uur in de ijskast.

En nu heel snel genieten!

3

* Maak je gebruik van een heteluchtoven? Verwarm hem dan op 110 graden. Dit gaat altijd wat sneller. 

Waarom gebruiken wij margarine? 

Zoals je kunt zien hebben wij in dit recept gebruik gemaakt van margarine, in plaats van roomboter. Dit doen we omdat margarine 38 % minder onverzadigde vetten bevat dan roomboter. Ik hoor je denken: maar je eet toch geen cheesecake om gezond bezig te zijn? Haha, daar heb je gelijk in! Maar, ieder beetje helpt zeg ik altijd maar. Niet alleen bevat margarine veel minder onverzadigde vetten dan roomboter, het bevat ook nog eens vitamine A, D en E. Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen. Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten en tanden. Vitamine E uit plantaardige oliën draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. En het grootste gedeelte van deze vitamines gaat niet verloren als je de margarine verhit! Ja ja, je leest het goed: eigenlijk is het eten van een cheesecake zo slecht nog niet 😉

We zijn heel benieuwd of jullie ook zo dol zijn op deze cheesecake! Hier is hij zeker in goede aarde gevallen in ieder geval. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :) 

 


1 reactie

Charlotte -

Cheesecakes vind ik geweldig dus superleuk dit recept!!

Reageer ook