Tessa stalkt haar ex. ‘Soms zit ik een hele nacht in de bosjes voor zijn deur’

Ja, natuurlijk weet ze zelf ook wel dat wat ze doet niet goed is en dat ze er niets mee bereikt, maar de drang de gangen van haar ex na te gaan, is groter dan het te laten. Soms is Tessa doodsbang dat ze door de mand valt, maar ze doet alles voor die ene glimp van de man van wie ze nog steeds zielsveel houdt. “Mijn vriendin vindt dat ik hulp moet zoeken, maar dat wil ik niet. Dan ben ik Harry voorgoed kwijt.”

Tessa ziet er vermoeid uit. Haar ogen staan dof, de wallen onder haar ogen zijn groot. Ze haalt diep adem en begint haar verhaal. “Toen ik Harry tien jaar geleden ontmoette kwam ik uit een heel onveilige relatie. Mijn toenmalige ex Sander walste over me heen, bedroog me met andere vrouwen en ik pikte het allemaal omdat ik van hem hield. Zelfs toen hij mij regelmatig sloeg, bleef ik bij hem. Ik wilde niet alleen zijn.” Als Sander Tessa voor de zoveelste keer in elkaar slaat, neemt ze een vriendin in vertrouwen en zij helpt Tessa te vluchten. “Ik was zo bang voor San, maar kon hem niet loslaten. Ik dacht dat hij echt van mij hield.”

Je bent een diamant

Ze blijft een tijdje singel en probeert haar leven op orde te krijgen. Voor mannen is geen ruimte. Dat verandert als ze Harry ontmoet. Een zachtaardige man die haar schoonheid gelijk ziet. “Harry zei me zo vaak: ‘Jij bent een diamant, het enige dat ik moet doen, is je oppoetsen en dan glans je zo prachtig’. Als hij dat tegen me zei, groeide ik. Er werd voor het eerst van me gehouden. Ik wist niet wat me overkwam.” Ze vertelt Harry niet over haar verleden en ze valt al snel in oud gedrag.

Pleaser

“Ik ben een pleaser. En ik deed alles voor Harry ook als ik daarin eigenlijk geen zin had. Ik was zo bang dat ik hem kwijt zou raken.” Wat Tessa niet in de gaten had, was dat haar gedrag er juist voor zorgde dat Harry zich ongemakkelijk begon te voelen. “Eigenlijk heb ik hem met mijn geplease en later ook gesmeek zo in de armen van een andere vrouw gejaagd.” Toen Harry Tessa twee jaar geleden vertelde dat hij niet met haar verder wilde, stortte haar leven in.

Andere vrouw

“Toen hij zijn jas aantrok en naar de deur liep, kreeg ik gewoon hartkloppingen. Het zweet brak me uit en nadat de voordeur dichtviel, brak ik. Hoe moest ik verder zonder Harry?” Hoewel Harry ontkende dat er een ander was, komt Tessa er al snel achter dat hij liegt. Bijna elk uur checkt ze zijn Facebook of Instagram en zo ontdekte ze, niet lang na zijn vertrek, dat er een andere vrouw in zijn leven is. “Marja heet ze en ik haat haar. Ik heb haar nog nooit in het echt gezien, maar als ik de foto’s van haar bekijk, word ik misselijk. Harry is stapeldol op haar, post foto’s van hun samen en gaat naar plekken waar hij en ik ook veel kwamen. Het steekt me zo dat ik zo maar ben ingeruild.”

In de bosjes

Het blijft niet bij het checken van zijn social media, ook kijkt ze voortdurend op de Whatsapp of hij online is en fietst ze regelmatig langs zijn nieuwe flat in de hoop een glimp van hem op te vangen. “Laatst fietste ik weer eens langs zijn huis en toen zag ik ze samen op het balkon zitten. Zij lachte overdreven om iets wat Harry zei, en een steek van jaloezie schoot door me heen. Huilend trapte ik snel verder.” Maar haar gestalk gaat nog een stap verder: regelmatig verstopt Tessa zich in de bosjes tegenover de flat van Harry. “Ik zie hem vaak zonder haar thuiskomen en dat geeft me hoop. Het is uit, zie je wel, denk ik dan. Het liefst wil ik bij hem aanbellen dan, maar dat doe ik niet. Ik wacht rustig mijn kans af.”

Hij komt wel terug

Dat Tessa Harry stalkt, weet hij niet. En ze doet er alles aan om dat zo te houden. “Soms ben ik bang dat ik iets doe waardoor ik alles verpest. Om die reden heb ik een vriendin in vertrouwen genomen. Zij vindt dat ik met vuur speel en is bang dat ik op een dag word opgepakt voor stalking. Ze heeft me aangeraden om hulp te gaan zoeken, maar dat wil ik niet. Ik ben bang dat ik Harry dan nooit meer zie en ik ben ervan overtuigd dat hij ooit weer bij mij terugkomt. Dat hij een grote fout heeft gemaakt door mij te verlaten en ik weet zeker dat hij dat op een goede dag gaat inzien. Tot die tijd wacht ik op hem en houd ik hem in de gaten. Daarmee beschadig ik toch niemand?”

Wat raad jij Tessa aan? Is het een goed idee om hulp te zoeken en te proberen om verder te gaan met haar leven zonder Harry? Of vind jij ook dat Harry een grote fout heeft gemaakt door haar te verlaten en dat hij dat vroeg of laat gaat inzien? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Els: ‘Mijn man slaat door in het bezuinigen en wil dat ik ’s avonds een huispak draag’

slaat door in bezuinigen
Met angst en beven ziet Els d’r man de energienota tegemoet. Benno kan het nergens anders meer over hebben dan over de energieprijzen die de pan uitrijzen. Els wordt er gestoord van en begint zich te schamen voor eigen man. “Ik moet koud douchen. Niet alleen om kosten te besparen maar ook omdat het gezond zou zijn.”

Ze geeft toe dat ze nooit zo opgelet heeft of ze zuinig omgaat met gas en licht. Dat hoeft ook niet, want er komt geld genoeg binnen. “Daar werk ik dan ook hard voor. Ik heb een eigen bedrijf, ik maak veel uren en sta mezelf comfort en luxe toe. Dat was nooit een probleem, maar nu dus wel.” Sinds het nieuws dat alles zo duur wordt, is Benno in de stress geschoten. In het begin moest Els er om lachen maar dat is haar nu wel vergaan.

Verder lezen

7 reacties

Remco -

Hey Tessa, wat je doet werkt niet, en gaat in de toekomst ook niet werken. Zorg eens eerst voor je zelf dan kun je voor een ander zorgen. Lukt dat niet zoek dan hulp. Sterkte. Remco

Joris -

@anoniempje
Ik zie geen hatelijke reacties, hoor. Wel constateringen en misschien wat direct verwoord, maar feitelijk zeg je hetzelfde als de rest; er is hulp nodig.

anoniempje -

ik zie reacties die best hatelijk zijn dat ze alles kapot zou maken misschien is dat ook maar ik kan wel begrijpen dat als iemand waar je veel van hield ineens weg is dat dat een moeilijk iets is….ik denk dat je dingen voor jezelf moet afsluiten ook al is het moeilijk..je ex gaat nou eenmaal door en jij blijft hangen waardoor je veel tijd verliest ik begrijp je verdriet en je pijn maar jij houd deze pijn aan door niet in te zien dat het over is come on girl get over it je vind wel weer iemand die bij je past en net zo goed voor jou is ook al is het moeilijk om weer iemand te vertrouwen in je leven

ik hoop dat je hier wat aan hebt ga van het leven genieten en van jezelf houden want het leven is te kort om je vast te houden aan iemand die niet meer met je verder wilt

en ik hoop oprecht dat het goed met je komt en uiteindelijk inziet dat je jezelf hier mee hebt en ook je ex want je gunt het hem niet om verder te gaan feitelijk gezien

Nele -

Zo zot als een achterdeur, zoek hulp voor het te laat is!

Anoniem -

Het enige wat ik je kan adviseren is zoek waar dit gedrag uit voortkomt. Waarschijnlijk heb je als kind afwijzing ervaren en heb je nooit het gevoel gehad dat je er mag zijn. Daarom vlucht je in mannen die niet goed zijn voor je of vertoon je please gedrag. Zodra je hulp zoekt en leert dat je er zelf mag zijn verandert dit. De therapie die hier goed bij helpt is emotieve therapie. Zodra je met jezelf en die onderliggende veroorzaker aan de slag gaat en ladingen oplost zul je weer vrij zijn van deze gevoelens. Succes!!

S’je -

Je klinkt als mijn ex
Die dr ook heilig van overtuigd is dat ik wel weer terug kom…
en dat terwijl ik inmiddels hertrouwd ben…

Wat raad ik je aan ? Zoek hulp! Je maakt ALLES kapot!!! En niemand dan JIJ doet dat!

Joris -

Harry weet niet wat hij ‘mist’. Deze dame heeft duidelijk hulp nodig. Met haar gedrag beschadigt ze zichzelf.

Reageer ook