fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tessa stalkt haar ex. ‘Soms zit ik een hele nacht in de bosjes voor zijn deur’

Ja, natuurlijk weet ze zelf ook wel dat wat ze doet niet goed is en dat ze er niets mee bereikt, maar de drang de gangen van haar ex na te gaan, is groter dan het te laten. Soms is Tessa doodsbang dat ze door de mand valt, maar ze doet alles voor die ene glimp van de man van wie ze nog steeds zielsveel houdt. “Mijn vriendin vindt dat ik hulp moet zoeken, maar dat wil ik niet. Dan ben ik Harry voorgoed kwijt.”

Tessa ziet er vermoeid uit. Haar ogen staan dof, de wallen onder haar ogen zijn groot. Ze haalt diep adem en begint haar verhaal. “Toen ik Harry tien jaar geleden ontmoette kwam ik uit een heel onveilige relatie. Mijn toenmalige ex Sander walste over me heen, bedroog me met andere vrouwen en ik pikte het allemaal omdat ik van hem hield. Zelfs toen hij mij regelmatig sloeg, bleef ik bij hem. Ik wilde niet alleen zijn.” Als Sander Tessa voor de zoveelste keer in elkaar slaat, neemt ze een vriendin in vertrouwen en zij helpt Tessa te vluchten. “Ik was zo bang voor San, maar kon hem niet loslaten. Ik dacht dat hij echt van mij hield.”

Je bent een diamant

Ze blijft een tijdje singel en probeert haar leven op orde te krijgen. Voor mannen is geen ruimte. Dat verandert als ze Harry ontmoet. Een zachtaardige man die haar schoonheid gelijk ziet. “Harry zei me zo vaak: ‘Jij bent een diamant, het enige dat ik moet doen, is je oppoetsen en dan glans je zo prachtig’. Als hij dat tegen me zei, groeide ik. Er werd voor het eerst van me gehouden. Ik wist niet wat me overkwam.” Ze vertelt Harry niet over haar verleden en ze valt al snel in oud gedrag.

Pleaser

“Ik ben een pleaser. En ik deed alles voor Harry ook als ik daarin eigenlijk geen zin had. Ik was zo bang dat ik hem kwijt zou raken.” Wat Tessa niet in de gaten had, was dat haar gedrag er juist voor zorgde dat Harry zich ongemakkelijk begon te voelen. “Eigenlijk heb ik hem met mijn geplease en later ook gesmeek zo in de armen van een andere vrouw gejaagd.” Toen Harry Tessa twee jaar geleden vertelde dat hij niet met haar verder wilde, stortte haar leven in.

Andere vrouw

“Toen hij zijn jas aantrok en naar de deur liep, kreeg ik gewoon hartkloppingen. Het zweet brak me uit en nadat de voordeur dichtviel, brak ik. Hoe moest ik verder zonder Harry?” Hoewel Harry ontkende dat er een ander was, komt Tessa er al snel achter dat hij liegt. Bijna elk uur checkt ze zijn Facebook of Instagram en zo ontdekte ze, niet lang na zijn vertrek, dat er een andere vrouw in zijn leven is. “Marja heet ze en ik haat haar. Ik heb haar nog nooit in het echt gezien, maar als ik de foto’s van haar bekijk, word ik misselijk. Harry is stapeldol op haar, post foto’s van hun samen en gaat naar plekken waar hij en ik ook veel kwamen. Het steekt me zo dat ik zo maar ben ingeruild.”

In de bosjes

Het blijft niet bij het checken van zijn social media, ook kijkt ze voortdurend op de Whatsapp of hij online is en fietst ze regelmatig langs zijn nieuwe flat in de hoop een glimp van hem op te vangen. “Laatst fietste ik weer eens langs zijn huis en toen zag ik ze samen op het balkon zitten. Zij lachte overdreven om iets wat Harry zei, en een steek van jaloezie schoot door me heen. Huilend trapte ik snel verder.” Maar haar gestalk gaat nog een stap verder: regelmatig verstopt Tessa zich in de bosjes tegenover de flat van Harry. “Ik zie hem vaak zonder haar thuiskomen en dat geeft me hoop. Het is uit, zie je wel, denk ik dan. Het liefst wil ik bij hem aanbellen dan, maar dat doe ik niet. Ik wacht rustig mijn kans af.”

Hij komt wel terug

Dat Tessa Harry stalkt, weet hij niet. En ze doet er alles aan om dat zo te houden. “Soms ben ik bang dat ik iets doe waardoor ik alles verpest. Om die reden heb ik een vriendin in vertrouwen genomen. Zij vindt dat ik met vuur speel en is bang dat ik op een dag word opgepakt voor stalking. Ze heeft me aangeraden om hulp te gaan zoeken, maar dat wil ik niet. Ik ben bang dat ik Harry dan nooit meer zie en ik ben ervan overtuigd dat hij ooit weer bij mij terugkomt. Dat hij een grote fout heeft gemaakt door mij te verlaten en ik weet zeker dat hij dat op een goede dag gaat inzien. Tot die tijd wacht ik op hem en houd ik hem in de gaten. Daarmee beschadig ik toch niemand?”

Wat raad jij Tessa aan? Is het een goed idee om hulp te zoeken en te proberen om verder te gaan met haar leven zonder Harry? Of vind jij ook dat Harry een grote fout heeft gemaakt door haar te verlaten en dat hij dat vroeg of laat gaat inzien? Praat mee in de comments onder dit artikel.

1 reactie

Reageer ook