fb
Damespraatjes Damespraatjes

Erectieproblemen door onvoldoende zonvitamine D

Voldoende zonlicht en daarmee voldoende natuurlijke aanmaak van vitamine D zou erectieproblemen kunnen voorkomen. Dat stellen de onderzoekers Marc Sorenson  en William B. Grant na het bestuderen van internationale wetenschappelijke studieresultaten. Een versterkte staat van de aderen dankzij voldoende Vitamine D zorgt voor de verminderde kans op erectieproblemen. 


Vasculaire aandoening
Erectiestoornis is een aandoening die verschillende oorzaken kan hebben: neurologisch, psychisch, hormonaal of vasculair – door verzwakte aderen. Erectiestoornissen zijn bovendien vaak een belangrijke indicator van hart- en vaatziekten. Vitamine D – dat het lichaam aanmaakt nadat het aan zon is blootgesteld – is van grote invloed op bij de preventie van cardiovasculaire aandoeningen. De Amerikaanse wetenschappers Dr. Sorenson en Dr. Grant hebben daarom diverse studieresultaten naar Cardiovasculaire risico’s en Erectiestoornissen naast elkaar gelegd. Zij concluderen daaruit dat een vitamine D-tekort de risico’s op erectiestoornissen vergroot.

Voldoende Vitamine D
Ongeveer 80% van de Vitamine D die we in het lichaam hebben wordt aangemaakt door blootstelling aan UV-licht van de zon of zonnebank. De andere twintig procent komt in ons lichaam via onze voeding, zoals vette vis. Door de weinige zonuren en het gebrek aan UVB in het zonlicht van oktober tot mei, heeft het overgrote deel van de Westerse wereld een groot tekort aan vitamine D. Hierdoor vergroten de risico’s op onder meer cardiovasculaire aandoeningen, verschillende vormen van interne kanker, immuunziekten zoals Multiple Sclerose en dus ook op erectiestoornissen.

Bron:

ANP
Dermato-Endocrinology 4:2, 1-9; April/May/June 2012; G 2012 Landes Bioscience. Authors Marc Sorenson & William B. Grant

Sunlight Research Forum
Het Sunlight Research Forum (SRF) is een non-profit organisatie die gevestigd is in Nederland. Haar doel is om de meest recente medische en wetenschappelijke inzichten over de gevolgen voor mensen van matige blootstelling aan UV-straling voor een breed publiek beschikbaar te maken.

Reageer ook