fb
Damespraatjes Damespraatjes

Elza: “Mijn vriend komt ineens wel héél ontspannen thuis…”

Sinds een aantal weken heeft Beau, de vriend van Elza, last van een heftige spierpijn, vooral in zijn hamstrings. Elza masseert hem regelmatig maar veel haalt het niet uit. Beau heeft iets anders bedacht waar Elza niet gerust op is. “Mijn vriend komt ineens wel héél ontspannen thuis…”

Preutse opvoeding

Eigenlijk komt Elza best uit een behoudend gezin. “Mijn ouders heb ik niet vaak zonder kleding gezien. Vroeger gingen mijn zusje en ik regelmatig met mijn vader in bad, maar toen we ouder werden, deed hij dat niet meer.” Een dagje naar het strand? Onhandig kleedde het gezin zich om met een grote handdoek om zich heen. “Want stel je voor er iets te zien zou zijn, dat wilde mijn moeder per se niet.” Over naar de sauna gaan waren haar ouders heel duidelijk: dat deed je niet. Daar was het niet pluis met al die mensen zonder kleren, zwetend naast elkaar op een bankje.

Een wollen shawl helpt ook

Elza vindt het best jammer dat haar ouders zo preuts waren, want ze heeft later een behoorlijke inhaalslag moeten maken. “Op de een of andere manier trof ik steeds vriendjes die heel makkelijk hun kleren uittrokken en geen schaamte voor hun lichaam kenden. Tot mijn vijfentwintigste was ik nog nooit naar een masseur geweest terwijl ik regelmatig last had van een stijve nek. Mijn moeder zei dan dat een wollen shawl ook prima hielp, een stuk goedkoper dan een fysiotherapeut. Als ik hoorde dat vriendinnen in sauna een hot stone massage namen en daarvan enorm genoten, kon ik me daar nauwelijks iets bij voorstellen.”

Zijn lichaam zegt vaak ‘ho’

Inmiddels gaat Elza graag naar de massage en is de schaamte voorbij. “Gelukkig maar, want het is fijn als iemand je aanraakt en je lijf daarvan goed ontspant. Dat helpt je om lekkerder in je lijf te zitten.” Elza snapt dan ook dat Beau op zoek is gegaan naar een goede masseur. “Beau doet zwaar lichamelijk werk en sport daar ook nog eens flink bij. Dus soms zegt zijn lichaam ‘ho’ en protesteert. Naar voor Beau, want ik zie dat hij pijn heeft.” In het dorp van Elza en Beau is sinds kort een nieuwe massagesalon gevestigd. “Niet zo ver van ons huis is dat. Mooi makkelijk als we daar naar toe willen.”

Blij thuis na eerste massage

Beau heeft vlak na de opening van de salon gelijk een afspraak gemaakt. “Ze hadden een mooie openingsactie en dat zag Beau wel zitten. Na de eerste massage kwam hij blij terug. Hij vertelde dat ‘die vrouwtjes’ gouden handjes hadden en dat zijn spieren nog niet goed waren, maar al wel een heel stuk beter. Fijn toch!” Zeker fijn. Maar nu, drie maanden na de opening gaan er verhalen in het dorp rond over de nieuwe massagesalon. “Laatst ving ik een gesprek op van twee buurvrouwen die het over de salon hadden. Ze vonden het raar dat er alleen maar vrouwen werkten, vooral knappe vrouwen. Ik vond dat nogal kortzichtig en bemoeide me met het gesprek. Vertelde dat Beau er elke week heengaat en dat hij heel tevreden is.”

Wat? Een ‘uitgebreid pakket’?

De buurvrouwen barsten in lachen uit. “De ene zei: ‘Ja, wij snappen wel dat je man het er fantastisch vindt en zeer te spreken is over de massage’. Ik werd echt een beetje nijdig en vroeg wat ze nou eigenlijk bedoelde. De andere buurvrouw vertrouwde mij toe dat de masseurs ‘extra’ diensten aanbieden als klanten daar in de massageruimte om vragen. Nog steeds had ik geen idee wat ze nou bedoelde. Wat een bekrompenheid, dacht ik. De buurvrouwen zagen dat het niet tot me doordrong. ‘El,’, zei de ene weer, voor iets meer geld krijgen klanten een ‘uitgebreid pakket’, je weet wel’. Ja, ik weet wat dat inhoudt maar kan me niet voorstellen dat Beau dat ook doet. We hebben het prima tussen de lakens dus dat lijkt me helemaal niet nodig.”

Dat doet mijn man niet

Wat Elza niet nodig lijkt, kan Beau natuurlijk heel belangrijk en lekker vinden. Dat realiseert Elza zich nu ook wel. “Ik ben erover gaan nadenken en verschillende dorpsgenoten praten erover en zeggen hetzelfde als mijn buurvrouwen. En als ik heel eerlijk ben: Beau komt elke keer wel heel extreem ontspannen en gelukkig thuis. Hij zegt dan dat ze zo goed kunnen masseren en dat geloof ik graag. Ik denk inderdaad dat kleine Beau ook lekker wordt gemasseerd.” Toch weigert Elza te geloven dat Beau dat toelaat. “Of zou daar in die salon toch meer gebeuren? Ik durf het Beau niet zo goed te vragen. Stel nou dat het waar is? Het idee alleen al vind ik echt vreselijk. Dat mijn man daar op de massagetafel….nou, vul verder maar in, dat kan toch niet?”

Wat denk jij? Hebben de roddelgrage buurvrouwen van Elza gelijk en gebeuren er in de massagesalon dingen die het daglicht niet echt kunnen verdragen? Of denk je dat het allemaal wel meevalt? Hoe zou jij er mee omgaan? Wat kan Elza doen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Martine van Os -

Tja, als je zo dom en naïef alle waarschuwingsbellen negeert en je wilt hem natuurlijk niet kwijt want je kunt niet zonder hem, dan hou je toch gewoon je oogkleppen op en laat je hem lekker z’n masseuse neuken?

Joris -

Stel voor om de volgende keer samen te gaan en kijk hoe hij reageert. Wat is er leuker dan samen lekker ontspannen?

Fiene -

Wat een onzin dit: die buurvrouwen van jou kunnen ook echt onwijs jaloers zijn op die “knappe vrouwen” die daar werken. Een roddel verspreid zich snel ook omdat er jammer genoeg mensen zijn die het andere totaal niet gunnen. En tja dan gaan ze van alles lopen roepen zonder bewijs. Want hoe weten ze dat dan? Hebben ze zich zelf dan eraan onderworpen aan de extra’s? (Had je moeten vragen) En je kan er natuurlijk alles van maken en verbeelden nu je vriend “totaal” ontspannen thuis komt. Wat ook aan de andere kant niet zo gek is als je hartstikke spierpijn hebt maar na een goede massage weinig last hebt. Maar goed als je er echt achter wil komen kijk op de website (staat er vaak bij), boek ook een afspraak (je was toch niet zo preuts meer?) of nog een betere vraag het je vriend. Succes

Reageer ook