fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een vlonder van composiet in plaats van hout? Dit zijn de voordelen!

Na een milde winter, kruipt het voorjaar steeds iets dichterbij. En hoewel het theoretisch gezien nog zou kunnen dat het nog gaan vriezen en sneeuwen, moet ik eerlijk zeggen dat ik de hoop heb opgegeven. Jammer, want ik ben altijd dol op een strenge winter, zodat je het thuis lekker warm en gezellig kunt maken. Maar, het brengt ook voordelen met zich mee. De stookkosten zijn een stuk lager én we kunnen weer lekker veel naar buiten.

Het einde van de winter/begin van de lente is hét perfecte moment om je tuin alvast klaar te maken voor de zomer. Op deze manier is jouw tuin helemaal klaar wanneer de zachte zonnestralen onze tuin bereiken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je tuinkussens klaar te leggen, je boek te pakken en een drankje in te schenken. Het grote genieten kan beginnen!

Heb jij al plannen met de tuin dit jaar? Misschien denk je wel aan een paar mooie nieuwe planten of wellicht staat er het aanleggen van een nieuwe tuin in de planning. Ook wij willen onze tuin dit jaar weer een beetje mooier maken. Zo komt er een nieuw tuinhuis en willen we een jacuzzi neerzetten. Om de jacuzzi heen komt een vlonder te liggen, zodat je prettig in- en uit kunt stappen. Aanvankelijk gingen we voor hout, maar ik lees steeds vaker dat composiet vlonders ook heel veel voordelen hebben.

1. Kleurvast

Houten vlonders worden vaak na 5 tot 10 jaar grijs. Als je dit mooi vindt, is dat natuurlijk geen probleem. Maar zoek je iets wat kleurvast is? Dan kan je beter voor planken van de combinatie houtstof en kunststof gaan. Deze bevatten UV-filters en kleurstoffen en behouden zo voor 20 jaar hun kleur.

2. Nauwelijks onderhoud

Vlonders van composiet hoeven niet behandeld te worden. Verkleuring en aantasting door insecten komen van nature al nauwelijks voor,

3. Lange garantie

De derde generatie composiet is ver ontwikkeld en zeer slijtvast. Veel leveranciers geven dan ook garanties van 20 tot 25 jaar op het materiaal.

4. Geen splinters

Op houten vlonders kan je beter niet op blote voeten lopen, omdat het mogelijk is om een splinter in je voet te krijgen. Composiet heeft dit niet en is daardoor erg geschikt voor mensen met kinderen, mensen die graag op blote voeten lopen en rondom jaccuzi’s en zwembaden.

5. Veel kleuren

Omdat composiet een kunststof is, kan het in veel verschillende kleuren worden geproduceerd. Zo kan je voor een klassieke bruine kleur gaan, maar ook bijvoorbeeld voor een trendy antraciet kleur.

Kortom: composiet vlonders zijn zeker het overwegen waard!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook