fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een trainingsapparaat voor thuis: dit is waar je op moet letten!

crosstrainer voor thuis

De sportschool: ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Sporttechnisch zou ik er het liefste elke dag naartoe willen, maar de drukte houdt mij vaak tegen. Als ik sport doe ik dat het liefste met opzwepende muziek in mijn headphones en niemand om mij heen. Gezien de drukte in mijn sportschool ga ik dus eigenlijk niet zo vaak als ik zou moeten. En dat terwijl ik sporten dus wél heerlijk vind! Momenteel denk ik er over na om een crosstrainer voor thuis aan te schaffen. Zo hoef ik niet naar die drukke sportschool, maar kan ik wel lekker bewegen.

Thuis trainen

Een crosstrainer voor thuis is niet alleen geweldig als je liever niet naar een sportschool gaat, hij is ook praktisch als je weinig tijd hebt. Je hebt geen reistijd naar een sportfaciliteit en je kunt na je workout gewoon lekker onder je eigen douche stappen. Ook niet onbelangrijk: doordat je thuis kunt sporten, kan je jouw dure gym membership opzeggen. Dat gaat je honderden euro’s per jaar besparen! Stel, je hebt een abonnement van 50 euro per maand, dan bespaar je je per jaar 600 euro aan abonnementskosten. Voor dat bedrag haal je echt al een zeer goede crosstrainer voor thuis in huis!

Wat is van belang?

Overtuigd en klaar om een crosstrainer voor thuis aan te schaffen? Dan is het goed om de volgende dingen in je achterhoofd te houden. “Er zijn verschillende soorten crosstrainers. Zo heb je apparaten voor professioneel gebruik en apparaten voor in huis. Apparaten voor in huis zijn meestal een stukje kleiner dan de professionele modellen, omdat ze zijn ontworpen om ze in te kunnen klappen en op te bergen”, zegt Fitnessplatform Fitforbeach. Een andere goede tip waar het platform op wijst, is dat je het beste voor een model kunt gaan dat iets meer gewicht kan dragen dan jouw huidige gewicht. Weeg jij bijvoorbeeld 80 kilo, kies dan voor een crosstrainer die in ieder geval 90 kilo kan dragen.

Positie vliegwiel

Houd ook rekening met de positie van het vliegwiel. Dit is van invloed op de soepelheid in het gebruik van het apparaat. Crosstrainers met het vliegwiel aan de achterkant hebben over het algemeen de meest soepele gebruikservaring, maar nemen wat meer ruimte in beslag. Ben je op zoek naar een uitdagende sportervaring? Dan is een crosstrainer met het vliegwiel aan de voorkant de beste optie. Heb je weinig ruimte, kies dan voor een apparaat met het vliegwiel in het midden.

Prijs

Zoals hierboven al omschreven, heb je voor 600 euro echt al een hele mooie crosstrainer. Voor een instapmodel in de basisklasse moet je rekenen op prijzen tussen de 150 en 500 euro. Tussen de 500 en 1.200 euro krijg je een degelijk middenklassemodel. Zoek jij het liever in de topklasse? Vanaf 1.200 euro kom je in de categorie crosstrainers voor professioneel gebruik. Hierin moet je echt kijken naar jouw budget en producteisen.

Praat mee

Zou jij graag een crosstrainer voor thuis willen hebben? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Lees ook: Is een elektrische deken veilig en warm of gevaarlijk?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook