fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een stroeve rits: met dit trucje laat je ‘m weer soepel lopen

Een stroeve rits: met dit trucje laat je 'm weer soepel lopen

Een paar maanden geleden heb ik een heerlijk vest gekocht. Hij was vrij goedkoop, een euro of tien, maar hij zit zo lekker! Helaas heeft dat goddelijke vest één nadeel: een stroeve rits die maar moeilijk open en dicht gaat. Ik heb geen idee of dit komt doordat het een goedkope rits is, of dat het gewoon iets wat soms voorkomt, maar irritant is het wel. Vooral als het ’s ochtends koud is, je snel de hond moet uitlaten en je je vest niet dicht krijgt. Een stroeve rits: met dit trucje laat je ‘m weer soepel lopen!

Bakpapier tegen een stroeve rits

Toen ik gisteren in een slaapkamer van zo’n tien graden mijn rits wéér niet dicht kreeg, wist ik het: I need a solution! Na wat Googelen kwam ik een video met een handige manier tegen. Nifty laat zien hoe je met een stukje bakpapier over de rits kunt gaan om hem weer soepel te laten lopen. Twijfel je over hoe je het moet doen? Bekijk dan zeker even deze video!

Koekjes bakken

Bakpapier is het papier wat je ook in de oven gebruik om eten op te leggen. Het is een beetje vettig, zodat het eten niet aanbakt. Maar, dit vet kan je dus ook gebruiken om je rits weer soepel te laten lopen. Een verpakking bakpapier heb je al voor minder dan een euro en je kunt het ook nog eens gebruiken om koekjes op te bakken. Ik zeg: goede koop!

En als je toch ook nog zin hebt om daadwerkelijk koekjes te bakken: bekijk dan zeker eventjes het recept van Ka!

Heb jij nog een andere goede manier om een stroeve rits soepeler te laten lopen? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel! We zijn altijd heel benieuwd naar jullie handigheidjes en slimme trucjes. Ook oplossingen voor andere problemen zijn meer dan welkom. Je kunt bij ons regelmatig handige huishoudtips vinden! We hopen dat je er iets aan hebt!

Afbeelding: Pexels – Pixabay

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Ro -

Ik heb een leren tas en die ene runner gaat prima. Maar die andere runner gaat stroef, op dezelfde tandjes. Dus niet de tandjes zijn het probleem. Maar die runner. Help!

Jeannettte -

Ik ga het meteen met het bakpapier proberen. Vroeger heb ik dat wel eens met een kaars gedaan maar toen kon ik meteen het kledingstuk wassen. Bedankt voor de tip.
Bij de weg. Het filmpje doet het niet.

Paul -

Potloodstift langs beide ritshelften wrijven, het grafiet daarvan heeft een smerende werking.
Met een kaars langs beide ritshelften wrijven, de stearine of was daarvan heeft een smerende werking.

an -

Een stukje zeep over beide ritshelft tandjes halen en dan de rits dichtdoen en paar maal op en neer. Is een heel oude goed werkende remedie.

Reageer ook