fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een stijlvolle inrichting met velvet!

velvet interieur

Een stijlvolle inrichting willen we natuurlijk allemaal. Om dit te bereiken kan het een idee zijn om verschillende velvet meubelen in het interieur te plaatsen! De glanzende en zachte stof zorgt er al snel voor dat je een chique uitstraling krijgt. Het is dan ook niet voor niks dat het ook wel velvet chique heet! In een stijlvolle inrichting mag velvet dus eigenlijk niet ontbreken. Maar hoe combineer je nou verschillende velvet meubels in het interieur? En is het wel betaalbaar? In deze blog lees je meer hierover!

Velvet is de perfecte stof om een chique interieur in te richten. Het is een zachte stof en heeft vaak glanzende eigenschappen. In combinatie met de juiste meubelen is de inrichting binnen no-time compleet! Daarnaast is het ook nog eens super betaalbaar! Een chique inrichting hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een betaalbare, velvet fauteuil in de woonkamer. Of richt hier juist een leeshoekje mee in! Of wil je juist een stijlvolle eetkamer door het gebruik van velvet stoelen? De mogelijkheden zijn eindeloos om de prachtige stof terug te laten komen in het interieur.

Stijlvol aan tafel!

Een eetkamer mag natuurlijk niet ontbreken met het stijlvol inrichten van het interieur. Om ervoor te zorgen dat volledig past bij de rest van de inrichting, kun je denken aan velvet stoelen voor de eetkamer. En het leuke is, er zitten alleen maar voordelen aan deze stoelen! Het oogt namelijk enorm chique. In een klap heb je dus een gezellige en stijlvolle inrichting van de kamer. Daarnaast voelt deze stof heerlijk zacht aan waardoor natafelen een feestje wordt!

Wanneer je een velvet eetkamerstoel in huis haalt, ben je verzekerd van een slijtvaste stoel. De stof kan namelijk heel veel wrijving hebben voordat er enkele slijtplekken zichtbaar zijn.

Een velvet stoel met of zonder armleuning?

Welke velvet stoel het beste in de eetkamer past, is natuurlijk afhankelijk van de wensen. Wanneer je wat meer ruimte hebt en je graag ondersteuning voor je armen wilt hebben tijdens het dineren, is een velvet stoel met armleuningen een goed idee. Het neemt wat meer ruimte in beslag, dus houdt hier rekening mee wanneer je aan het berekenen bent hoeveel stoelen je aan tafel wilt. Reken zo’n 70 centimeter per stoel aan tafel. Zo zit namelijk iedereen altijd comfortabel aan tafel!

Heb je wat minder ruimte, maar wil je toch de velvet stoelen in de eetkamer? Denk dan eens aan een model zonder armleuningen. Deze zijn wat smaller qua afmeting, maar zeker niet minder comfortabel! Je levert namelijk helemaal niks in aan het zitcomfort. Beide varianten zijn perfect geschikt voor de eetkamer en zorgen voor een optimale zitbeleving.

De kleuren van de eetkamerstoel velvet

Afhankelijk van de kleuren die er natuurlijk al zijn in het interieur is het van belang om een kleur te kiezen die goed past in het interieur. Met velvet krijg je al snel een mooie, diepe en warme kleur in het huis. Ga bijvoorbeeld voor een warme, roze velvet eetkamerstoel gecombineerd met een mooie, donkere houten eettafel. Hierdoor krijg je een warme sfeer in het interieur. Door het af te stylen met een aantal accessoires kun je de eetkamer helemaal goed inrichten. Of ga juist voor een chique taupe kleur. Ook hier geldt dat er veel verschillende mogelijkheden mogelijk zijn. Een ding is wel zeker: met een velvet stoel krijg je direct een warme kleur in het interieur!

Betaalbare velvet fauteuil in de woonkamer!

Wanneer je de eetkamer afhebt, wil je natuurlijk ook de woonkamer niet achterlaten. Wanneer je niet de hele woonkamer volledig in wilt richten met velvet, maar het wel terug wilt laten komen, heb ik de oplossing voor jou! Denk aan een betaalbare velvet fauteuil! Deze hoeven helemaal niet groot te zijn, maar zullen een perfecte toevoeging zijn aan het interieur. Hiermee kun jij een heerlijk hoekje creëren voor jezelf zodat je helemaal tot rust kunt komen. Maak er een gezellig leeshoekje van, of zet hem gericht op de tv zodat je hier heerlijke avonden kunt doorbrengen. Ook hier geldt dat er verschillende kleuren en afmetingen mogelijk zijn.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook