fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een spa gevoel in je eigen huis? Zo tover je de badkamer om!

spa gevoel thuis

Ben je na een drukke dag toe aan een beetje me-time? Zou je het liefst gewoon een uurtje of twee willen rondhangen in een luxe spa? Voor een spa gevoel hoef je niet ver te reizen! Tover je eigen badkamer om tot een serene, stressvrije oase met slechts een paar eenvoudige aanpassingen. Want met een paar kleine, maar belangrijke veranderingen kun je een spa-sfeer creëren vanuit het comfort van je eigen huis.

Doe inspiratie op

Heb je een favoriete spa waar je graag komt? Of misschien heb je op vakantie in hotel weleens een mooie spa bezocht. Een luxe spa of wellness is dé perfecte plek om badkamer inspiratie op te doen! De mooie rustgevende kleuren op de muren, de natuurstenen en natuurlijk de heerlijke geuren van etherische oliën en geurstokjes. Het zijn allemaal elementen die je kunt toevoegen aan je eigen badkamer.

Bloemen en planten

Een moderne badkamer met veel groen straalt direct meer rust uit. En dat komt door onze associatie met de natuur. Dus door bijvoorbeeld wat bloemen en planten in je badkamer te zetten, kun je de ruimte een natuurlijke schoonheid en frisheid geven en tegelijkertijd de luchtkwaliteit verbeteren.

Rustgevende verlichting voor spa gevoel

Rustgevende verlichting, zoals zacht kaarslicht of elegante lampen, is essentieel voor een fijn gevoel in je badkamer. Zorg voor voldoende mooie grote kaarsen in de badkamer en steek ze aan als je echt even dat momentje van rust wil ervaren. Doe een masker op je gezicht, dim het licht en ga lekker in bad. Door kaarsen, maar ook geurkaarsen in de badkamer te plaatsen, kun je een rustgevend gevoel opwekken, waardoor je de badkamer echt kan transformeren tot een oase van rust.

Een bad of regendouche

Een bad of grote regendouche in je badkamer draagt ontzettend veel bij aan het ontspannende gevoel. Het is daarom zeker de investering waard. Door een lekkere lange warme douche te nemen of jezelf de tijd te gunnen in een warm bad, ben je al goed op weg naar het ultieme spa gevoel. Je kunt ook je gewone douchekop vervangen door een regendouchekop, die je een waterval-achtige sensatie geeft tijdens het douchen. Alleen het geluid al van een regendouche kan je enorm veel ontspanning bieden.

Met deze eenvoudige tips kun je een heerlijk toevluchtsoord creëren in je huis. Verwen jezelf en creëer het spa gevoel in je eigen huis. Je verdient het!

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook