fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een authentiek en betaalbaar Turks of Perzisch vloerkleed? Ga voor een vintage exemplaar!

Sinds wij afgelopen zomer ons nieuwe huis helemaal naar onze dromen hebben ingericht, ben ik een ware design-freak geworden. Ik kan geen genoeg krijgen van interieurfoto’s op Pinterest, verlekker mij regelmatig in de mooiste design winkels en heb echt een liefde ontwikkeld voor bepaalde meubelstukken en accessoires. Zo kan ik eindeloos genieten van mooi ontworpen stoelen en ben ik nog steeds tot over mijn oren verliefd op ons vloerkleed in de woonkamer. 

Nooit iets anders meer

Waar ik vroeger nooit zo de meerwaarde van een goed vloerkleed zag, zie ik dat nu wij een écht mooie hebben, des te meer. Puur decoratief en als hij van een afstandje maar leuk is: zo dacht ik aanvankelijk over vloerkleden. Maar nu ik weet hoe heerlijk het is om met je blote voeten door een wollen hoogpolig tapijt te wroeten en wat een luxe het is om uren naar het vakmanschap in een handgemaakt tapijt te kijken, wil ik niet anders meer.

Vintage vloerkleed

Ik dacht altijd dat een handgemaakte kelim of Berber vloerkleden van 100 procent wol, niet voor ieder budget zijn weggelegd. Maar wist je dat er ook vloerkleden van de hoogste kwaliteit voor mooie prijzen verkrijgbaar zijn? Denk bijvoorbeeld eens aan een vintage vloerkleed!

Zo goed als nieuw

Een vintage vloerkleed is een authentiek en handgemaakt vloerkleed, dat een frisse touch-up heeft gekregen. Door oude kleden uit landen als Iran en Turkije goed te reinigen, herstellen en eventueel te verven, zijn ze weer zo goed als nieuw en passen ze prachtig in een Westers interieur. Deze vloerkleden zijn van de hoogste kwaliteit en zijn daarom uitermate geschikt om een tweede leven in te blazen.

Spreekt tot de verbeelding

Een vloerkleed met een enorme geschiedenis, heeft iets heel bijzonders. Het komt van ver weg en heeft al eens in een ander huis gelegen. Deze geschiedenis spreekt enorm tot de verbeelding en ik kan dan ook helemaal wegdromen, denkend aan de andere wereld die dit vloerkleed gezien heeft. Bang zijn dat de kleden onhygiënisch of verouderd zijn, hoeft niet. Ze zijn immers professioneel gereinigd en gerestaureerd. En dus weer als nieuw!

Mooi in westers interieur

Vintage vloerkleden zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. Zoals hierboven al omschreven, hebben ze een mooie update gekregen en passen ze perfect in een westers interieur. De vloerkleden gaan weer heel lang mee én zijn momenteel ook nog eens super hip.

Praat mee

Heb jij er ooit over gedacht om een vintage vloerkleed te kopen? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook