fb
Damespraatjes Damespraatjes

Duo rolgordijnen, weer eens wat anders

Een normaal gordijn kan open of dicht, meer keuze heb je niet. Dat is op zich prima maar als je gevoelig bent voor sfeer en licht moet je toch echt verder kijken. Heb je bijvoorbeeld al een gehoord van een duo rolgordijn? Dat klinkt wat ingewikkeld maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Een duo rolgordijn is een rolgordijn dat bestaat uit 2 lagen die je over elkaar kunt bewegen. Dat geeft eindeloos veel mogelijkheden.

Wie bijvoorbeeld van getemperd licht houdt, kan de transparante en de ondoorzichtige baan langs elkaar schuiven tot de juiste hoeveelheid licht is bereikt. Maar als je liever totale verduistering wilt of totale privacy dan is dat ook mogelijk. Met een duo rolgordijn ben je flexibel en heb je de keuze om het licht precies te laten binnenkomen zoals jij dat prettig vindt. Andere benamingen voor duo rolgordijnen zijn roljaloezieën, zebrarolgordijnen of multi weave rolgordijnen.

Stofsoorten en kleuren

Logischerwijs moeten ook duo rolgordijnen optimaal passen bij de rest van je interieur. Er is een variatie aan kleuren van zachte tinten poederwit, gebroken wit, crème en grijs tot aan stevigere kleuren zoals zwart, cappuccino bruin en koraalblauw.

Verder kun je nauurlijk kiezen uit verschillende stofsoorten. Bepaalde kamers vragen om verduisterend terwijl andere ruimtes volstaan met licht doorlatende duo rolgordijnen. En verder heb je ook een Silk Elegance stof. Deze onderscheidt zicht door de licht zijdeglanzende en fijngeweven stofstructuur. Terwijl Cyprus zich onderscheidt doordat de grof geweven stof een een stoere en natuurlijk uitstraling heeft. De verduisterende stoffen zijn bewerkt met een verduisterende coating.

Zoek je luxe? Elektrische bediening

We zijn allemaal weleens een beetje lui en eigenlijk houden we allemaal van een bepaalde mate van luxe. Voor de echte luxepaardjes onder ons zijn er nu elektrisch bedienbare duo rolgordijnen verkrijgbaar. De motor is voorzien van een ingebouwde oplaadbare accu. Je hebt hiervoor dus geen stopcontact of stroompunt nodig. De accumotor kun je bedienen met je smartphone, tablet of computer. Hoe vernuftig is dat? De accumotor is ingenieus en onzichtbaar weggewerkt in de buis van het rolgordijn. Dus je kunt voortaan je duo rolgordijnen op afstand bedienen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook