fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara fantaseert over haar droomauto: “Ik wil er een heel hockeyteam in kwijt kunnen”

droomauto

Als je mij vijf jaar geleden naar mijn ultieme droomauto had gevraagd, had ik waarschijnlijk gezegd dat dit een Porsche 911 cabrio is. Wat een beest is dat zeg! Maar, wie een beetje weet hoe mijn leven er op dit moment uitziet, weet ook dat ik inmiddels twee dochters heb. Ik weet niet of je ooit hebt geprobeerd om twee kinderstoeltjes, een kinderwagen en heel veel spullen in een Porsche 911 te krijgen, maar dat is onmogelijk. En ik kan het weten, want ik heb het daadwerkelijk geprobeerd. Haha! Mijn droomauto anno 2020 is dan ook van een heel ander kaliber, namelijk: groot, groter, grootst.

Te klein

Het vinden van de ultieme grote auto is zo makkelijk nog niet. In januari loopt de lease op mijn Audi sQ5 af en ik zou dan dus een andere wagen kunnen kopen. De auto waar ik nu in rijd is heerlijk en een echt racemonster. Duitse degelijkheid in optima forma! Maar helaas; hij is voor mij toch echt een beetje aan de kleine kant. Op dit moment gaat het nog, maar wanneer Sophia vier wordt en naar de basisschool gaat, vermoed ik dat we meer ruimte nodig gaan hebben.

Te hoog

Ik heb al flink rondgekeken om mij te oriënteren op mijn nieuwe droomauto. Zo maakte ik al een proefrit in een Range Rover Vogue. Wauw, wat een ervaring! Een Engelse auto met veel vering en alle luxe die je je kunt wensen. Toch is dit hem niet geworden! Met zijn 1.869 millimeter hoogte krijg je hem namelijk bij veel parkeergarages niet naar binnen. Mijn nieuwe droomauto moet dus groot zijn, maar niet hoger dan 1.79 meter!

Parkeerproblemen

Een ander probleem waar je bij grote auto’s vaak tegenaan loopt, is dat ze lastig te parkeren zijn. Hoe langer en breder de auto, hoe langer je op zoek bent naar een parkeerplek. En laat ook dat nou nét niet handig zijn als je met een heel leger aan kinderen op stap bent. De auto moet dus voldoende ruimte vanbinnen hebben en toch niet te hoog of te lang zijn.

Lees ook: Heb jij het snel koud? Draag dit kledingstuk dan vooral niet!

Mijn droomauto

Pfoe, wat een eisen he? Recent vond ik echter een auto die wél aan al mijn toch wel bizarre en hoge eisen voldoet. Namelijk: de Volvo XC90. Ja, je leest het: de meest burgerlijke auto die je je maar kunt voorstellen is op dit moment mijn droomauto. Hij is groot, maar niet te hoog om een parkeergarage in te rijden. Hij is nog geen vijf meter lang, maar je hebt maar liefst 7 zitplaatsen! Oké, dat is geen heel hockeyteam, maar je komt een heel eind.

droomauto

Financieren van mijn droomauto

Om mijn droomauto daadwerkelijk te realiseren, moet ik ook opzoek naar een partij die de auto financieren kan. Voordat je gaat geld lenen, is het belangrijk je financiële zaken goed op orde te hebben. Zowel mijn man als ik zijn ondernemer en we moeten flink wat stukken aanleveren om de lening rond te krijgen. Dat is maar goed ook, want het is natuurlijk belangrijk dat je zeker weet dat je de auto ook daadwerkelijk kunt betalen. Ik heb maar wat vaak naar van die Amerikaanse series gekeken, waar auto’s van de oprit worden weggesleept als mensen niet aan hun betaalverplichting konden voldoen. Dat is natuurlijk je allergrootste nachtmerrie!

Wat is jouw droomauto?

Ik ben heel benieuwd hoe jouw droomauto er uitziet! En of dit verschilt van de droomauto die jij vroeger had. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Vivienne -

Herkenbaar! Mijn droomauto was vroeger en is nog steeds een Ford Mustang uit 1966. Ik ben dol op oldtimers. Maar de afgelopen jaren had ik – met gezin – een Volvo 940. Ook een oudje, maar dan met mega veel ruimte. Ja, daar past bijna het hele hockeyteam van mijn dochters in. En de hond en het Paardenvoer. Heerlijk om zoveel ruimte te hebben met een sportief gezin en veel dieren.

Reageer ook