fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heb jij het snel koud? Draag dit kledingstuk dan vooral niet!

snel koud

Brr! Zodra het buiten kouder wordt, heb ik behoefte aan warme kleren, dikke jassen en twee truien over elkaar heen. Vooral achter mijn computer heb ik het snel koud, ik zit immers de hele dag stil en beweeg alleen mijn vingers. Dit los ik op door een extra sjaal, een hete kop thee en lekkere warme UGG pantoffels aan mijn voeten. Maar het echt lekker warm hebben? Daarvoor moet bij ons thuis meestal de verwarming een graadje hoger. En dat is dan weer niet goed voor de energierekening…

Heb jij het snel koud?

Een kledingstuk waar ik op koude dagen vaak een beroep op doe, is mijn favoriete spijkerbroek. Stukken warmer dan dat inimini rokje! Toch…? Nou, in een artikel van Libelle ontdekte ik dat ik hier toch een denkfout maak. Spijkerbroeken schijnen juist helemaal niet geschikt te zijn bij koud weer. “Een spijkerbroek houdt de kou namelijk niet buiten en het laat je lichaamswarmte makkelijk ontsnappen. Zeker als het een wat losser model is met wijde pijpen”, schrijft Libelle.

Lees ook: Handige oplossingen voor typische winterproblemen

Dikke legging

Wat je dan wel zou kunnen dragen als je het snel koud hebt? Libelle: “In plaats daarvan kun je beter voor nauwsluitende warme stoffen gaan, zoals bijvoorbeeld een dikke legging. Draag bijvoorbeeld een jurkje met een fleecelegging daaronder en maak het af met warme laarzen. Dit is veel warmer dan een spijkerbroek.”

heel snel koud dragen

Iets anders aantrekken

Heb je het écht heel erg snel koud, kies dan voor thermo-ondergoed, iets wat eigenlijk onder alles goed draagbaar is. Ook lange sokken kunnen fijn zijn, zodat je geen ontblote enkels hebt. Al met al hele fijne tips. Ik loop nu snel even naar mijn slaapkamer om iets anders aan te trekken 😉 Vind je het lastig om stijlvol voor de dag te komen met warme kleding? Doe eens wat inspiratie op bij Fashionchick!

Praat mee

Wat is jouw favoriete outfit bij koud weer? En heb jij het snel koud? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd reuze gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook