fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jenny: ‘Ik slaap binnenkort drie weken in het bed van mijn ex’

Als ze vrienden en familie vertelt dat ze drie weken in het bed van haar ex slaapt, wordt ze al meewarig aangekeken. En als ze vertelt dat haar nieuwe partner naast haar ligt snapt niemand er meer iets van. “In plaats van alles maar afkeuren, zouden mensen ook blij voor me kunnen zijn.”

Acht jaar geleden zette Jenny een punt achter haar relatie met Morris. “We waren vijfentwintig jaar bij elkaar, ik ken Morris zo ongeveer mijn hele leven en sinds onze achttiende zijn we samen. Of ik ooit echt van hem gehouden heb, weet ik niet. We waren zo jong en kleurden precies het plaatje in dat we van onze ouders kregen voorgeschoteld. Studie afmaken, huisje zoeken, een beestje en kinderen. Voor ik het wist zat ik in de ratrace. Ik werkte veertig uur, Morris ook en hij was vaak in het buitenland voor werk, en ik zorgde voor de kinderen. Toen ze kleiner waren gingen ze naar opa en oma en later naar de buitenschoolse kinderopvang. Ik was een robot die een geoliede machine aan de gang hield.”

Gaat vast snel beter

Wanneer het begon te knagen, weet Jenny niet meer, maar dat de relatie flinke scheuren vertoonde was wel duidelijk. “Omdat Morris best vaak van huis was, kwam alles op mij neer. Vriendinnen zag ik nauwelijks, in de kroeg kwam ik niet meer, voor sporten had ik geen tijd en ik voelde me niet oké. Ik wijdde dat aan het drukke leven en hield me zelf voor dat het over een paar jaar beter zou gaan. Een paar jaar! Hoe kon ik zo naïef zijn om te denken dat ik het vol zou houden?” Jenny raakt overspannen, de spanningen tussen haar en Morris lopen steeds hoger op en ze vermoedt dat hij vreemdgaat. Morris ontkent, maar het laat Jenny niet los. Omdat alles moet doorgaan, draaft ze maar door tot ze niet meer kan en haar lichaam haar terugfluit.

Ik wil niet verder met hem

“Ik nam een sabbatical op en ben gaan nadenken over alles. Ik regelde het zo voor onze drie meiden dat ik een maandje weg kon. Met hulp van ouders en vrienden was dat mogelijk. Ik ben gaan nadenken en toen ik terugkwam wist ik: ik wil niet meer verder met Morris. Snoeiharde conclusie en Morris wist niet waar hij het moest zoeken toen ik het hem vertelde. Hij beloofde beterschap, was bereid een andere baan te zoeken waarvoor hij niet naar het buitenland moest maar het maakte niets meer uit. Mijn beslissing was genomen.”

Asjeblieft geen vechtscheiding

Een heftige tijd voor het hele gezin breekt aan en iedereen moet wennen aan de nieuwe situatie. Jenny vindt een appartement waar ze met de meisjes gaat wonen, Morris blijft in het huis. “Wat mooi was aan onze scheiding, is dat we zijn blijven praten. We maakten geen ruzie, zeker niet waar de meisjes bij waren en bleven respectvol naar elkaar.” Hoe verdrietig de scheiding ook was, doordat de breuk niet verzandde in een vechtscheiding, zijn de meiden er redelijk ongeschonden uitgekomen. “Natuurlijk hadden we wel eens ruzie, maar we zorgden ervoor dat onze kinderen daar niets van meekregen. Ze vonden het al erg genoeg dat hun ouders niet meer bij elkaar waren.”

Wie past er op de beestjes?

Al snel krijgt Jenny een nieuwe relatie die ook nog eens blijvend is. “Mijn nieuwe partner Kees heeft Morris al een paar keer ontmoet en dat was in het begin wat ongemakkelijk maar nu is het geen probleem meer. Voor de kinderen is het fijn dat het allemaal zo harmonieus gaat. Morris heeft geen nieuwe relatie, zo nu en dan date hij wel, maar behoefte aan een vrouw in zijn leven heeft hij op het moment niet.” Vlak na de scheiding nam Morris, omdat de meiden erom zeurden, een hond en een kat in huis. Wat tijdens de vakanties een beetje ingewikkeld is. Want waar laat je die beestjes? Daar werd al snel een oplossing op gevonden: Jenny past op.

In bed van mijn ex

“Sinds een half jaar woont er een jong katje bij Morris. Die wil hij niet ergens onderbrengen. Hij zat omhoog, want waar moest hij met die beestjes heen? Hij heeft me toen gevraagd of ik op ze wil passen, in zijn huis. Ik wilde daar even over nadenken. Want waar moest ik dan slapen. Morris antwoordde dat ik met Kees best in zijn bed, ons voormalig bed, mocht slapen. Ik barstte in lachen uit, maar Morris was serieus. De kinderen vinden het een geweldig idee en in augustus passen Kees en ik op de beestenbende van mijn ex en slapen in zijn bed. Je snapt dat mijn omgeving, en vooral de buren van Morris, daar alles van vinden, maar het kan mij niet schelen. Als iedereen zo met zijn ex om zou kunnen gaan, zou de wereld er een stuk leuker uitzien.”

Wat vind je hiervan? Zou jij dat kunnen? Slapen in het bed van je ex met je nieuwe lover? Of moet je daar niet aan denken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Zoon van Marlot bedriegt zijn zwangere vriendin: “Moet ik het tegen haar zeggen of steun ik mijn zoon?”

zoon bedriegt vriendin

Marlot ging door het dak van vreugde toen ze hoorde dat haar zoon Wout en zijn vriendin Kelly in verwachting waren. “Als moeder droom je er natuurlijk altijd van om oma te worden. En dan is de vriendin van je zoon ook nog eens een super tof meisje! Ik was in extase en dat maakt de ontdekking die ik onlangs deed alleen maar pijnlijker… Ik ben er namelijk achter gekomen dat Wout zijn zwangere vriendin Kelly bedriegt…. Verder lezen

1 reactie

Joris -

Veel mensen vinden slapen in andermans bed vies, maar niet als het in een hotel is… Apart is dat. Gewoon schoon beddengoed erop en gaan.

Reageer ook