fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie leuke en leerzame apps voor kids

Kan jouw zoon of dochtertje het niet laten om steeds spelletjes te spelen op z’n telefoon? Hoog tijd om ze eens te laten zien dat tijdverdrijf naast ‘leuk’ ook nog eens heel leerzaam kan zijn! Er bestaan inmiddels namelijk de leukste apps om ze beter te laten worden in rekenen, lezen en schrijven. Hieronder heb ik drie van mijn favorieten voor jullie verzameld. 

Tip 1: Taal oefenen op niveau

Taalzee is een app waarmee je kind op verschillende niveaus kan oefenen met taal en spelling. Het mooie van deze app is dat de opgaven zich automatisch aanpassen aan zijn of haar niveau. Als het oefenen niet zo goed gaat, dan worden de vragen makkelijker. Dat scheelt veel frustratie én maakt het oefenen extra leerzaam! Het programma bevat onderdelen die geschikt zijn voor de computer, tablet en iPad, maar kan ook worden gespeeld op een smartphone, zoals de Huawei p10 die ik laatst via Mobiel.nl heb gekocht. Deze app is niet gratis, maar met de gratis demo kun je vooraf kijken of je ‘m de moeite waard vindt!

Tip 2: Rekentafelspel

Tafels uit je hoofd leren, herinner jij het je nog? Het kostte mij in ieder geval een heleboel tijd en het was niet zo leuk om te doen. Rekentafelspel is een geinige app waarmee je kind spelenderwijs binnen de kortste keren de tafels opsomt. De app stopt echter niet bij het onthouden van de tafels – kinderen worden ook nog uitgedaagd om ze zo snel mogelijk op te kunnen dreunen. De app is heel creatief in hoe je ermee kunt oefenen (het is namelijk mogelijk om multiple choice te kiezen, maar ze kunnen ook het antwoord intypen of inspreken!). Bonus: aan het gebruik van Rekentafelspel zijn geen kosten verbonden!

 

Tip 3: Topografie oefenen

Hoeveel provincies kent Nederland? Hoe heten de waddeneilanden? Richting groep 6 komt topografie in beeld. Kinderen die niet zo’n sterk grafisch geheugen hebben kunnen veel moeite hebben om de vele plaatsnamen uit elkaar te houden. Met de app Topo Test Nederland  kunnen ze spelenderwijs de verschillende plaatsen uit hun hoofd leren.

Heb jij goede ervaringen met leer-apps voor kinderen op de basisschool?  Deel ze dan hieronder zodat we een mooi lijstje krijgen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook