fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie gezonde noten voor tussendoor

gezonde noten

Een gezonde levensstijl is iets waar steeds meer mensen actief mee bezig zijn. Gezond snacken hoort daar ook bij. Want ’s avonds op de bank een zak chips opentrekken is natuurlijk wel lekker, maar allesbehalve gezond. Gelukkig zijn er voldoende gezonde en lekkere alternatieven. Noten zijn hier een goed voorbeeld van (en nee, niet de goedkope borrelnootjes die je in de supermarkt koopt). In dit artikel zetten we drie van de gezondste soorten noten op een rijtje.

Amandelen

Amandelen zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Dit type noten is aan de ene kant erg lekker door de heerlijke zachte smaak, maar aan de andere kant ook heel gezond. Ieder lichaam heeft vitamines, mineralen en eiwitten nodig om in balans te blijven, en amandelen zitten hier vol mee. Hierdoor dragen ze bij aan gezondere hart- en bloedvaten, helpen ze je bloeddruk en cholesterol te verlagen en verhogen ze je weerstand.

Walnoten

Ook walnoten bevatten erg veel gezonde voedingsstoffen. Hierbij kun je denken aan:

  • Onverzadigde vetten, die hart- en vaatziekten en een hoog cholesterolgehalte tegengaan;
  • Omega-3 vetzuren, die goed zijn voor je zenuwstelsel en hersenen;
  • Antioxidanten, die ervoor zorgen dat bacteriën minder schade aanrichten in je lichaam;
  • Melatonine, dat je nachtrust bevordert.

Bonustip: koop walnoten die nog in de dop zitten. Door de tijd die het kost om ze te kraken, zul je er minder gauw te veel van eten.

Pistachenoten

Pistachenoten, door hun vorm ook wel ‘lachende noten’ genoemd, zou je misschien wel de aller gezondste noten kunnen noemen. Dit komt doordat ze in vergelijking met andere populaire notensoorten de minste calorieën bevatten. En daarnaast zitten ook deze noten boordevol gezonde voedingsstoffen als vezels, vitamines, mineralen en aminozuren. Wel is het belangrijk dat je pistachenoten ongezouten en rauw eet. Zo blijven zo veel mogelijk van deze voedingsstoffen behouden.

Op www.tresbien.nl koop je online de lekkerste en gezondste noten. Ook leuk om te geven voor Vaderdag!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook