fb
Damespraatjes Damespraatjes

Door deze kapsels lijk je ouder dan dat je bent!

kapsels die ouder maken

Dat je kleding je er jonger of ouder kan laten uitzien, wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat ook je kapsel van invloed is op de leeftijd die je uitstraalt naar anderen? Door voor het verkeerde kapsel te kiezen, kan het maar zo zijn dat je er jaren ouder uitziet dan je in werkelijkheid bent. Wil jij dit voorkomen? Lees dan snel verder!

Grijs haar

Het grijs worden van het haar hoort nou eenmaal een beetje bij het ouder worden. Maar wist je dat grijs haar je er niet per definitie oud hoeft uit te laten zien? Het belangrijkste bij grijs haar, is dat je voorkomt dat het een gele ondertoon krijgt. Dit kan je doen door het gebruik van een goede zilvershampoo of door het een klein beetje op te lichten met haarverf. Een frisse grijze kleur is prachtig en kan je gezicht doen stralen! Mooi grijs is niet lelijk én het laat je ook niet ouder lijken dan je bent.

Mooi grijs is niet lelijk!

Extreem kapsel

Een kapsel dat niet bij je eigen leeftijd past, kan ervoor zorgen dat je ouder lijkt dan je bent. “Haarstylisten vergelijken het met kleding dragen die niet bij je leeftijd past of teveel make-up gebruiken” schrijft Libelle. En dat klopt; gekke kleuren of zeer uitgesproken stijlen doen het niet altijd goed als je jonger wilt lijken.

Lees ook: Kapper test blondsprays en geeft eerlijke mening

Te lang

Wanneer haar heel lang wordt, kan het in sommige gevallen slap worden en volume missen. In de kapperswereld wordt dit ook wel de ‘anti-facelift’ genoemd. Wil je graag lang haar en er toch fris en fruitig uitzien? Laat het dan in laagjes knippen en föhn er wat volume in! Zo zie je er al snel weer jaren jonger uit 🙂

Te kort

Een kortpittig-kapsel is een heus begrip geworden in Nederland en helaas laten sommige korte kapsels je ouder lijken dan je bent. En dat vinden wij jammer, want ook kort haar kan onwijs goed staan! Ga echter niet té kort en föhn er een goed model in. Zo zijn wij groot  fan van een korte boblijn. Hoe mooi is bijvoorbeeld het onderstaande korte kapsel?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door haarminnaar (@haarminnaar)

Had jij je gerealiseerd dat een bepaalde haarstijl je veel ouder of jonger kan doen lijken? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Bron: Libelle

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

De korte bobline zou ik nou niet per se kwalificeren als een kort kapsel.

Reageer ook