fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mijn blonde haar heeft een gele gloed: zo kom je hier vanaf!

Mijn blonde haar heeft een gele gloed

Sinds een aantal jaar laat ik elke acht weken mijn highlights bijwerken. Van mijzelf heb ik donkerblond haar, maar door het gebruik van highlights is mijn haar een stuk frisser en lichter. Heel mooi vind ik dat! Helaas heeft mijn blonde haar snel een gele gloed. Hoe komt dat en nog belangrijker: hoe kom ik er vanaf? Haarstylist van de sterren Mika van Leeuwen onthult hoe jouw haar weer lekker fris en assig wordt!

Mijn blonde haar heeft een gele gloed

“Een gele gloed ontstaat door een aantal factoren”, vertelt Mika. “Hierbij is zonlicht toch wel één van de meest bepalende dingen.” Om een gele gloed in het haar op te heffen, kan de kapper gebruikmaken van een toner. Natuurlijk is dat thuis wat lastiger (zeker nu de kapperszaken dicht zijn. Gelukkig kan je ook zélf flink wat doen om de gele gloed uit je haar te voorkomen en te verwijderen.

Gele gloed voorkomen

Het liefste wil je een gele gloed voorkomen. “Gezien het feit dat zonlicht van grote invloed is op het geel worden van het haar, adviseer ik een goede UV-filter. Denk hierbij aan een shampoo, conditioner of verzorgingsproduct met een UV-filter”, zegt Mika. Hij gebruikt de Kérastase Soleil Leave-in crème. Deze helpt het haar beschermen tegen de straling die verantwoordelijk is voor het geel worden.

 

Producten voor thuisgebruik

Is het leed al geschied? Maak dan gebruik van een goed product om de gele gloed te neutraliseren. Welke producten zijn beschikbaar voor thuisgebruik en wat doen ze? Lees snel verder!

Zilvershampoo

Waarschijnlijk heb je al weleens van zilvershampoo gebruikt. Dit is een goedkope en effectieve oplossing. “Het grote nadeel van zilvershampoo is dat het je haar flink uitdroogt”, zegt Mika. Daar staat tegenover dat het wél heel goed werkt. Niet iedere zilvershampoo werkt even goed en het is belangrijk om een goed product te kiezen. In de video gebruikt Mika de zilvershampoo van Fudge en zelf ben ik erg tevreden over de zilvershampoo van Elven Australia.

Ash-conditioner

Heb je geen zin in droge lokken na het gebruik van een zilvershampoo? Dan kan je ook kiezen voor een ash-conditioner. “Dit heeft het voordeel dat het een stuk verzorgender is dan de shamooo, maar het nadeel dat het veel minder effectief is”, zegt Mika. Hij kiest voor de Blonde Idol Custom Tone Daily Treatment van Redken.

Zilvermasker

Het meest effectieve product tegen een gele gloed in je blonde haar, is het zilvermasker. “Het zilvermasker is actief tegen een gele gloed en voorkomt dat het haar uitdroogt tijdens de behandeling”, vertelt Mika. Hij geeft wel een kleine waarschuwing: “Laat het product niet te lang inwerken, dan wordt het haar grijzig of blauw.” Probeer bijvoorbeeld dit Fanola No Yellow Mask.

Help, mijn blonde haar heeft een gele gloed

Denk jij vaak: help, mijn blonde haar heeft een gele gloed! Dan hoop ik écht dat deze tips jou gaan helpen. Ik merk écht verschil en het gebruik van een goed product zorgt ervoor dat ik mijn kappersbezoekje wat langer kan uitstellen. Gebruik jij weleens speciale producten om de gele gloed in jouw blonde haar tegen te gaan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Bekijk hier de video van Mika!

De linkjes in dit artikel zijn affiliatielinkjes. Dat betekent dat wij een kleine commissie krijgen als jullie één (of meer, haha!) van deze artikelen kopen. Goed om te weten is dat de de artikelen voor de klant hierdoor niet duurder zijn. Bij Damespraatjes vinden we transparantie belangrijk en dus willen we dit wel benoemen. Aan iedereen die via ons iets bestelt: dank!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Nou, dat affiliate-linkje betekent wel méér dan een kleine commissie als we één (of meer, haha!) van de gelinkte artikelen kopen. Jullie krijgen vervolgens commissie over álle aankopen (ook andere producten) gedurende 30 dagen…

Reageer ook