fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn drie trendy hoortoestellen voor vrouwen

Wanneer je last hebt van gehoorverlies kan het nodig zijn om hoortoestellen te nemen. Zeker mensen met een jonge leeftijd vinden het soms best vervelend als zij te horen krijgen dat zij een hoortoestel nodig hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig super veel verschillende soorten gehoorapparaten te krijgen. Een groot deel hiervan kun je niet of nauwelijks zien zitten. Dit kan het minder vervelend maken om een gehoorapparaat te moeten dragen. In deze tekst vertellen wij welke trendy hoortoestellen voor vrouwen er tegenwoordig allemaal te krijgen zijn.

Gehoorapparaat voor in het oor

Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten. Voorheen waren deze apparaten altijd vrij groot en kon je deze duidelijk zien zitten. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en zijn er ook veel modellen die niet te zien zijn in het oor. Het gehoorapparaat voor in het oor is geschikt voor mensen met zowel zwaar als licht gehoorverlies. De kleinste uitvoeringen zijn vrijwel niet te zien in het oor. Zeker bij vrouwen met langer haar is het bijna niet mogelijk om het gehoorapparaat te zien zitten. Wel zijn deze apparaten minder goed bestand tegen de ophoping van smeer en vocht in de gehoorgang. Klik op de link hierna meer informatie over gehoorapparaten: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoorapparaat/beste

Gehoorapparaat volledig in het kanaal

Een ander soort discreet gehoorapparaat waar je uit kunt kiezen, is een gehoorapparaat dat volledig in het kanaal verstopt zit. Dit gehoorapparaat is zeer klein en onzichtbaar voor andere mensen. Deze apparaten worden speciaal gemaakt naar de vorm van jouw gehoorgang. Met name jonge vrouwen kunnen zich niet fijn voelen bij het idee van een zichtbaar gehoorapparaat. Met een apparaat dat volledig in het kanaal verstopt zit, kun jij jouw gehoorverlies aanpakken op een discrete manier. Andere mensen hoeven daardoor niet eens te weten dat jij over een gehoorapparaat beschikt. Wel is ook dit gehoorapparaat minder goed bestand tegen de ophoping van oorsmeer en vocht.

Gehoorapparaten voor achter het oor

Niet iedereen kan of wil een gehoorapparaat nemen voor in het oor. De meest populaire soort gehoorapparaat is dan ook het apparaat voor achter het oor. De onderdelen van het apparaat bevinden zich hierbij achter het oor en met een doorzichtig slangetje wordt dit verbonden met een oorstuk voor in het oor. Moderne gehoorapparaten zijn al veel dunner en kleiner dan de versies van een aantal jaren geleden. Gehoorapparaten hebben over het algemeen ook meer opties en een krachtigere technologie dan de apparaten voor in het oor zelf. Deze apparaten kunnen nu zelfs via bluetooth verbinding maken met jouw elektronische apparaten om zo geluid af te spelen. Bovendien zijn de apparaten ook in veel verschillende kleuren en uitvoeringen te krijgen. Zo kun je kiezen voor een standaard kleur, zoals zilver, maar ook andere kleuren zoals wit en zelfs roze of blauw is tegenwoordig mogelijk. Door deze vele opties is het nét wat minder vervelend om een gehoorapparaat te moeten dragen.

Afbeelding: Mark Paton via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook