fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de grootste tuinmeubel-trends!

Als kind kon ik uren buitenspelen. Wij woonden aan een groot grasveld en bos, waar alle kinderen uit de buurt na school samen op avontuur gingen. Bunkers graven, hutten bouwen, vissen of op zoek naar beestjes. Destijds realiseerde ik mij niet hoe uniek het is om zo dichtbij de natuur te wonen. Pas toen ik naar Amsterdam verhuisde en jarenlang zonder tuin leefde, zeg ik in hoe bijzonder het is om op je blote voeten door het gras in de achtertuin te lopen, aan je eigen tuintafel te eten of onder een heerlijke van der Garde parasol te zitten. 

Alle meubels die je in dit artikel ziet, zijn van der Garde tuinsets. 

Amsterdam zonder tuin

Tijdens mijn jaren in Amsterdam waren de prachtige stadsparken mijn achtertuin. Hardlopen door het Erasmuspark, picknicken in het Vondelpark of wandelen in het Amsterdamse bos. Wilde ik buiten eten? Dan ging ik het terras op! En wilde in afkoelen in het water? Dan trokken we richting de Sloterplas. In die tijd werd ook dat normaal en ik heb zo heel wat heerlijke herinneringen gemaakt! En toch ben ik zó blij dat wij nu in een huis met een tuin wonen. Ik vertel je graag waarom 🙂

Veel buiten

Zowel zomers als ’s winters vinden wij het heerlijk om veel buiten te zijn. In de winter zitten we onder onze overkapping bij het houtvuur of duiken in de warme jacuzzi. Zomers gaat elk weekend de barbecue aan, spelen de kinderen op het grasveld en zitten we tot laat met onze beste vrienden aan een lange tafel. Het is zó fijn om deze leefruimte om je huis te hebben en dat te kunnen delen met iedereen waar wij van houden. De tuin is een van de belangrijkste ‘kamers’ van het huis.

Tuintrends

Omdat wij veel gebruik maken van de tuin, vind ik het leuk om op de hoogte te blijven van de laatste tuintrends. Dit doe ik door het lezen van bladen, rond te kijken bij anderen en natuurlijk door eindeloos op Pinterest rond te snuffelen. Hier vind ik elke keer veel gave inspiratie en ik weet zo altijd wat de laatste trends op het gebied van tuinen en tuinmeubels zijn. Benieuwd wat helemaal van nu is? Lees dan mee.

Ronde tafel

Net als in de keuken en eetkamer, zien we ook in de tuin steeds weer vaker ronde tafels staan. Er was een tijd waarin veel mensen vooral voor langwerpige tafels gingen, maar de ronde variant wint langzaam weer terrein. Niet gek ook; ronde tafels zijn gezellig, hebben veel zitplekken op een relatief klein oppervlak en zorgen voor mooie zachte lijnen in de tuin. Een goede keuze dus!

Kuipstoeltjes

Ook dit is een trend die we binnen al jaren zien: kuipstoelen. Ze zitten heerlijk, zijn gemaakt van stevig materiaal, kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden en zijn te koop in allerhande kleuren. Een hele gave keuze voor de moderne tuin.

Zwart

Zwart is dé trendkleur van dit moment en ook in de tuin zien we dat terug. Door te kiezen voor een houten tafel en deze te combineren met zwarte stoelen, krijgt de hele tuin een chique upgrade. Zwarte stoelen zijn in elke stijl mooi, van klassiek tot modern. Let op: in de zon kunnen zwarte stoelen van metaal erg heet worden. Leg er dus een tuinkussen in (bijvoorbeeld wit, echt prachtig!) of kies voor een goede parasol.

Gevlochten

Houd jij van dat fijne Ibiza-stijltje in je interieur? Trek deze stijl door de tuin in en ga voor gevlochten tuinmeubelen. Maak het af met een paar sfeervolle vloerkleden voor buiten, witte parasols en felgekleurde kussens. Cocktailtje erbij en het genieten kan beginnen!

Mijn tuindroom

Persoonlijk vind ik al deze trends heel erg mooi. In onze tuin zou ik graag een grote ronde tafel met zwarte gevlochten stoelen willen. Het liefste een waar twaalf mensen aan kunnen zitten, dus eentje met een diameter van twee meter of meer. Ik zie het al helemaal voor me hoe we daar met zo’n grote groep eindeloos kunnen zitten. De tafel gevuld met mooie gerechten, lichte rosé en de beste desserts. Dromen kan altijd toch? Haha!

Wat vind jij?

Wat zou jouw droom-tuinset zijn? En wat vind je van de genoemde trends in dit artikel? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook