fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de grootste huidverzorgingsfouten die je kunt maken!

Dure crèmes met kaviaar, acupunctuur in het gezicht of een maandelijkse detox… We horen de meest dure, exotische en soms bijna enge dingen die vrouwen doen om de huid jong en gezond te houden. Maar laten we eens bij de basis beginnen: welke fouten moet je zien te voorkomen? We weten bijna zeker dat wanneer jij deze fouten niet meer maakt, je helemaal geen crèmes van honderden euro’s nodig hebt! Lees je lekker mee?

1. Je verwijdert niet dagelijks je make-up

Je hoort het ongetwijfeld elke week wel een keer: verwijder je make-up voor het slapengaan! Persoonlijk heb ik er ook een handje van om het niet te doen, maar ik word er wel steeds beter in. Maak het verwijderen van je make-up en het mild reinigen van je gezicht net zo belangrijk als het poetsen van je tanden. Over 10 jaar zal je jezelf dankbaar zijn!

1

2. Je draagt niet elke dag zonnebrand

Of je nou aan de spaanse Costa of in de Nederlandse regen: smeer elke dag een zonnebrand op je gezicht. Natuurlijk hoef je in de winter niet meer factor 50 in de weer, maar zorg wel voor een lage SPF in bijvoorbeeld je dagcrème of foundation. Ook als je de zon niet ziet is er schadelijke straling voor je huid. Een dagelijks laagje zonbescherming houdt je huid lang mooi en jong.

2

3. Je zit overmatig met je vingers aan je gezicht

Lekker he, met je handen over je gezicht wrijven? Toch is het niet al te best voor je huid. Je handen bevatten veel bacteriën en die wil je natuurlijk niet allemaal in je gezicht smeren. Wil je toch even lekker aan je gezicht zitten? Was dan eerst goed je handen.

3

4. Je gebruikt vieze make-up kwasten

‘Hoe sneller, hoe beter’ is het motto van veel vrouwen ’s ochtends. Het maakt je dan eigenlijk niet uit hoe je make-up op je gezicht komt, als het er maar op komt! Helemaal prima, maar let wel op één ding: dat je gebruik maakt van schone kwasten. Vieze kwasten bevatten bacteriën en oude make-up resten, deze wil je absoluut niet op jouw schone huid!

4

5. Je scrubt je huid te vaak

Heerlijk dat scrubben. Ik zou het elke dag wel willen doen! Mijn huid voelt zo zacht en schoon na een flinke scrub sessie. Helaas pindakaas is het niet goed om te vaak of te agressief te scrubben. Maak daarom altijd gebruik van een milde gezichtsscrub (note to self: niet meer de grove zeezout bodyscrub gebruiken) en doe het niet vaker dan één per week.

5

6. Je knijpt je puistjes uit

‘Hij daagt me uit!’ zeggen mijn moeder en ik weleens tegen elkaar als we een puistje hebben. Het is heerlijk om een puistje uit te knijpen én hij lijkt heel snel weg te zijn. Helaas is niet minder waar… Van je puistjes afblijven, want uitknijpen kan littekens veroorzaken. En daagt hij je uit? Neem dan heel snel iets anders in handen om te voorkomen dat je er toch aan gaat zitten.

6

7. Je wast je beddengoed niet vaak genoeg

Tanden gepoetst, je make-up verwijdert en misschien zelfs lekker gedoucht. Je bent helemaal schoon en klaar om je bed in te gaan. Maar hoe zonde als je huid direct weer vies wordt in bed?! Verschoon daarom minstens één keer per week je bed. In een schoon bed slaap je lekkerder en het is nog beter voor je huid en gezondheid ook.

7

Oeps…

Ik moet toegeven dat ik al deze fouten heb gemaakt en sommige zelfs nog steeds maak. Hoe zit dat bij jou? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Tot slot: iedereen heeft een andere huid en we worden allemaal ouder. Hou van jouw huid zoals zij is. Heb haar lief alsof jullie nog een heel leven samen verder moeten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook