fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de badkamertrends van dit moment!

badkamertrends

Met twee kinderen en een huis dat altijd vol is, is de badkamer mijn ‘zen-plek’ hier in huis. Het is een van de weinige plekken waar ik even helemaal alleen kan zijn en ik spendeer er dan ook zo veel mogelijk tijd! Zo heb ik elke ochtend en avond een uitgebreide skincare routine en vind ik niets lekkerder dan uitgebreid in bad zitten. Onze badkamer is momenteel prima, maar het is niet écht mijn droombadkamer. Tijd om daar wat aan de toen! Ik was benieuwd want nou de grootste badkamertrends van dit moment zijn. 

Badkamertrends

Onze badkamer functioneert naar behoren, maar helemaal naar onze wens is hij niet. Het ligbad is een jaar of dertig oud, we hebben nauwelijks kastruimte, er is nog geen badkamermeubel (alleen twee wasbakken op een marmeren plaat) en het geheel is vrij ongeïnspireerd. Toen wij dit huis kochten was de badkamer eigenlijk één van de weinige dingen waar we niet verliefd op werden. Hij doet wat hij moet doen, maar het kan gewoon mooier, luxer en beter.

Vloerverwarming

Zo droom ik van vloerverwarming in de badkamer. In ons vorige huis hadden wij dit en dat is gewoon écht heel erg lekker. Warme voeten als je uit de douche stapt of wanneer je op een koude winterochtend je tanden staat te poetsen. Steeds meer badkamers hebben vloerverwarming en we kunnen dit luxe snufje dan ook zeker een trend noemen. Laat jij een nieuwe badkamer aanleggen en gaat de vloer er toch uit? Ga dan zeker voor vloerverwarming.

Zwarte frames

De tweede badkamer trend, zijn de zwart afgewerkte douchewand en douchecabine. Dit komt voort uit de trend die we al op veel andere plekken in huis tegenkwamen: zwarte stalen deuren met glas. De stalen deuren in de rest van het huis zijn écht heel cool, dus kon deze trend in de badkamer niet achterblijven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Douche Concurrent (@doucheconcurrent)

Zwarte en goudkleurige kranen

Een andere megatrend op het gebied van badkamers, zijn zwarte en goudkleurige kranen. Ook dit vind ik helemaal het einde! Zelf zou ik voor goudkleurige kranen kiezen, dit omdat het zo’n chique uitstraling heeft. Zwarte kranen associeer ik vooral met een moderne badkamer en goudkleurige kranen zie ik graag in een klassieke badkamer. Maar ik moet toegeven dat ik het andersom ook vaak al heb gespot! Ook leuk: installeer de kranen niet alleen in de badkamer, maar pak ook de keuken en eventueel het separaat toilet mee. Creëert zo lekker één geheel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Douche Concurrent (@doucheconcurrent)

Ronde vormen

Op het gebied van spiegels zien we momenteel veel ronde vormen. Dit uit zich in grote ronde spiegels, met of zonder lijst. Maar ook zien we veel ovale- of andere ronde vormen terugkomen in de badkamer. In een super moderne badkamer neig je misschien naar een hoekige spiegel (vierkant of rechthoekig), maar wist je dat een ronde spiegel het geheel juist wat kan breken? Heel mooi!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Douche Concurrent (@doucheconcurrent)

Mijn droombadkamer

Welke van deze badkamertrends mag bij jou niet ontbreken? Persoonlijk zou ik heel blij worden van een klassieke badkamer, met veel donker marmer, gouden kranen en een houten badkamermeubel. We moeten nog even sparen, maar als het zo ver is, laat ik het natuurlijk weten! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Lees ook: Hoe voorkom je dat je wasgoed gaat stinken?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook