fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de 5 populairste hortensia’s

populaire hortensia

Je gaat ons toch niet vertellen dat je niet wist dat er heel veel soorten hortensia’s zijn? Het is een plantensoort met lekker veel keuze, dus je kunt er alle kanten mee op. In dit artikel geven we je graag wat inspiratie voor tijdens het tuinieren. Veel plezier met deze veelzijdige planten!

1. Hydrangea arborescens ‘Annabelle’

Van alle hortensia’s is dit ongetwijfeld de bekendste. Het is echt een classic, deze grote struik met grote, ronde, witte bloemen. Hij blijft lang mooi in je tuin en is bovendien winterhard. Hij kan dus tegen alle weersinvloeden en geeft elk jaar bloemen in juli, augustus en september. De uitbloei in de herfst is roomkleurig en groen.

2. Hydrangea paniculata (Pluimhortensia)

Goh, waar zou die naam Pluimhortensia toch vandaan komen? Hint: die pluimvormige bloemen hebben er iets mee te maken. Groot en wit en kegelvormig zijn ze, die mooie bloemen. Als de zomer ten einde loopt, worden ze rozerood. Let wel op dat je deze struiken goed snoeit, want ze kunnen wel vier meter hoog worden als je ze hun gang laat gaan. Dan zijn ze toch een stuk handelbaarder wanneer je ze tot één meter hoog snoeit.

Hydrangea quercifolia ‘Ruby Slippers’

De naam zegt het al, van deze hortensia mag je robijnrode bloemen verwachten. Niet direct overigens, want ze beginnen wit, maar verkleuren langzaam naar diep rozerood. Ook de bladeren dragen bij aan de bijnaam van deze plant, want die worden in de herfst heel mooi donkerrood. Qua afmetingen is dit een prima plant om in je tuin te hebben, want veel groter dan 1,5 meter wordt hij niet. Snoeien is niet nodig, maar hij staat wel graag op een zonnige plek.

4. Hydrangea ‘Double Flower Sensation’

Een dubbele bloem per plant, dat zorgt voor wel heel veel fleurigheid in je tuin! Deze hortensia helpt je om de boel extra op te vullen, want aan één tak groeien meerdere bloemen. Van juni tot en met november kun je ervan genieten en deze winterharde plant hoef je niet te snoeien. Ideaal!

5.    Hydrangea involucrata

Deze hortensia wint misschien niet de populariteitsprijs, maar hij is wel zo opvallend dat hij absoluut een plekje in deze lijst verdient. Hij ziet er namelijk supermooi uit met roze bloeiende bloemen, die daarna groen worden. Tussen juli en september heb je hier echt een hele mooie tuinplant aan en dan hoef je hem ook nog amper te verzorgen. Snoeien is niet nodig, hooguit de lange scheuten inkorten als je dat wilt. Verder gewoon goed gevoed en vochtig houden. Een heerlijke aanwinst voor je tuin!

Lees ook: Emma’s vriendin deelt gênante jeugdfoto’s van haar: “Ik wil niet zo op het internet te zien zijn!”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook