fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit restaurant weigert kinderen: Moeder Fien is woest

Onze kinderen zijn behoorlijk vrij opgevoed en als we uiteten gingen bleven ze lang niet altijd netjes op hun stoel zitten. Wel zorgden we ervoor dat ze geen overlast veroorzaakten, rennende obers niet in de wegliepen en andere gasten niet ongevraagd lastig vielen. Maar niet iedereen heeft zijn kids altijd in bedwang en de uitbater van een restaurant in Nieuwpoort-Bad was er helemaal klaar mee en weigert nu kinderen in zijn zaak.

Berichtje van moeder ging viral

Dat verbod gaf gisteren heel wat commotie op social media. Fien Vandooren werd in Brasserie Sir Charles op de Zeedijk in het Belgische Nieuwpoort-Bad namelijk geweigerd toen ze met haar zoon op het terras wilde plaatsnemen. Fien was zo verontwaardigd dat ze een berichtje op Facebook plaatste. In no-time was het bericht 20.000 keer gedeeld. En de reacties naar de uitbater waren niet mals, maar hij trekt zich er niets van aan lazen wij op HLN.be.

Adults only

“Vroeger waren kinderen braaf. Gingen ze mee op restaurant, hadden ze een kleurboek mee en moesten ze stil zijn omdat de grote mensen aan het praten waren. Maar de tijden zijn enorm veranderd”, reageert uitbater Noël Brossé van Brasserie Sir Charles. Sinds eind augustus laat hij kinderen niet meer toe in zijn zaak en dat heeft hij kenbaar gemaakt  via een bord op het terras en via de menukaart. ‘Adults only’, staat er op geschreven.

Heel veel agressie

“Ik was het volledig beu. Elke dag werd ik 2 tot 3 keer uitgescholden omdat ik vriendelijk vroeg om niet meer met vuile schoenen op mijn stoelen te springen of met messen in de kussens te snijden. Ik kocht namelijk nieuwe stoelen van 420 euro per stuk en eerlijk gezegd, aan die cola en dat ijsje verdien ik die stoelen niet terug. Al vier keer kwam er zelfs agressie aan te pas omdat ik vroeg of de kinderen hun manieren wilden houden. Bovendien maken kinderen het zo luidruchtig dat al mijn andere klanten gewoon weglopen. Ik mik op een ouder publiek en die brengen mij veel meer op dan die kinderen”, gaat Noël Brossé verder in het interview op HLN.be.

Ouders op smartphone

“En begrijp me niet verkeerd, dat is niet de schuld van die kinderen. Die zijn nu eenmaal luidruchtig, maar ouders kijken niet meer om en zijn bezig op hun smartphone. Gezinnen lopen de hele dag op de Zeedijk en hun kinderen zijn doodmoe. Natuurlijk beginnen die dan lastig te worden op restaurant, maar daarvoor moet ik ze nog niet toelaten. Ik begrijp die hele commotie overigens niet. Er zijn zaken genoeg op de Zeedijk en niemand is verplicht om hier te komen. Velen hebben al gezegd dat ze speciaal naar Sir Charles komen omdat ze hier rustig zitten”, zegt Noël Brossé.

Discriminatie

De vraag is natuurlijk of je zomaar mensen mag weren uit je zaak en of dat geen discriminatie is. Voorlopig maakt de uitbater zich daar geen zorgen over. Wij vinden het een bizar besluit en snappen de woedende reactie van Fien. Wel vinden we de uitbater heel moedig, want hij zal aardig wat over zich heen krijgen. En het lijkt er op dat hij voet bij stuk houdt.

Moet dit kunnen?

Natuurlijk zijn we heel benieuwd wat jullie van dit verbod vinden? Zou een restaurant eigenaar kinderen moeten kunnen weigeren? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

8 reacties

Richard v. D. -

Stukken ongeluk horen daar niet thuis. Ga lekker met ze naar de macdonalds zou ik zeggen. Elk restaurant / hotel of wat dan ook zou kindVRIJ moeten zijn! Je komt er immers toch voor je RUST! Opzouten met die gedrochten

Monique -

Moedig, goed en duidelijk beleid van eigenaar Noël!
Er is absoluut een markt voor dit soort restaurants, zie de populariteit van hotels die een adults only beleid voeren.
Ook ik erger mij te vaak aan slecht opgevoede kinderen in restaurants.
Goede zaken Brasserie Sir Charles!

Irene -

Moet kunnen.
Heb zelf 3 volwassen kinderen en 4 kleinkinderen, maar vind het super irritant als ik met mijn partner een avondje uit bent, en er lopen kinderen te rennen en schreeuwen.
De tijden zijn veranderd, kinderen worden anders opgevoed.
Ga ook naar een hotel waar kinderen niet welkom zijn.

Maar bij ons thuis altijd een dolle en lawaaierige boel.
Geen probleem, zolang anderen mensen er geen last van hebben.

Anja -

Vind het een prima idee van het restaurant.
Te veel ouders behandelen tegenwoordig hun kinderen als afgodjes die nooit iets stouts doen.

Janna -

Ik zelf heb 3 kinderen en altijd de complimenten gekregen hoe netjes ze zich gedroegen.
We gingen altijd 1e klas in de trein, je zag aan de gezichten van oei, ……degenen die er eerder uit moesten kwamen ons bedanken voor hun goed gedrag.
Toen wij zelf nog geen kinderen hadden ergerden we ons aan de ouders die hun kinderen maar rond liepen, dus wij namen ons voor het anders te doen.
Ik kan nog veel meer hierover schrijven, maar dan wordt het te lang.
Wel vind ik het vervelend voor de uitbater dat hij aan de buitenkant niet kan zien hoe de kinderen zich zullen gedragen……
Moeilijk hoor,,,,,,

Alida -

Ik vind ook dat het de keus is de eigenaar van het restaurant..
Heb zelf ook kinderen, gingen heus wel mee uit eten. Maar dan naar een zaak waar dat past.
Waarom geen rekening houden met mensen die daar anders over denken.

Karin -

Ik vind dat het moet kunnen, ik ben ook naar een Adults Only resort in Kaapverdie geweest, heerlijk rustig. Ik word in een restaurant ook niet blij van rennende en gillende kinderen. Fijn dat je kunt kiezen toch? En nee, ik heb geen hekel an kinderen, met mijn kleinzoon ga ik naar het pannenkoekenhuis en daar wrmelt het van de kinderen.

J -

Ja hoor, ik vindt dat het wel zou kunnen, sommigen mensen zitten daar ook om ff rustig te genieten, en met veel kinderen kan dat niet. Trouwens ik heb zelf ook kinderen.

Reageer ook