fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit matras werd door de Consumentenbond als beste getest en dit is waarom!

“Rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan!” zing ik als vierjarig meisje, terwijl ik druk door de woonkamer bij mijn ouders thuis heen vlieg. Als kind was ik druk. Heel druk. Stiekem verbaast het mij best wel dat er op mij nooit een ADHD-stempel geplakt is. Was er zeker mee weggekomen. 21 jaar later ben ik nog steeds druk. Nu op een andere manier dan toen, maar na een lange dag val ik ’s avonds nog net zo lekker in slaap als 21 jaar geleden. 

Het belang van een goede nachtrust

Mijn slaap heb ik hard nodig. Ik slaap dan ook zeker 8 tot 9 uur per nacht en daar voel ik me geweldig bij. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die slecht of te weinig slapen op de korte termijn last kunnen krijgen van concentratie- en geheugenproblemen. Ook verhoogt het op de lange termijn de kans op hart- en vaatziekten, de kans op een depressie, diabetes type 2, dementie en obesitas.

Wat heb je nodig om goed te slapen?

Je ziet: het is heel belangrijk dat je voldoende en goed slaapt! Dat wil (gemiddeld genomen) zeggen dat je tussen de 7 en 9 uur per dag lekker in je bed ligt. Met je ogen dicht natuurlijk! Om goed te slapen, zijn een aantal dingen van levensbelang. Zo is het goed om overdag lekker actief te zijn, voldoende te bewegen en genoeg buiten te komen. Ook kan je cafeïne-houdende en alcoholische dranken het beste zo veel mogelijk laten staan. Vooral rond bedtijd. Zorg ook voor een goed donkere slaapkamer, waar je geen afleiding hebt. Laptops, televisies en smartphones kan je dus het beste buiten de slaapkamer laten. Tot slot: slaap op een goed matras! Maar ja… Wat is nou een goed matras.

Consumentenbond

Of een matras goed is, moet je naar een aantal objectieve criteria kijken. Hier zijn heel veel onderzoeken naar gedaan, maar wij houden ons graag vast aan onderzoeken van de Consumentenbond. Dit is een volledig onafhankelijke partij die op regelmatige basis allerlei producten test en beoordeelt. Wat vind de Consumentenbond het beste matras?

Wat is het beste matras?

Het matras dat bij de Consumentenbond al twee jaar (in 2017 en 2018) als beste uit de test komt, is het Emma matras. Het matras scoorde een mooie 7,7 en dat komt vooral door de levensduur en de ondersteuning van het matras. Een goede ondersteuning is belangrijk om rugpijn en nekklachten te voorkomen. Vooral voor ons als lange, grote Nederlanders is dat heel belangrijk. De basis van een goede kwaliteit koudschuim en de toplagen van traagschuim en Airgocell®schuim hebben ervoor gezorgd dat de ondersteuning van het Emma matras optimaal is.

Waarom is dit het beste matras?

Ook de levensduur van het Emma matras zorgt voor een hoge score. Hoe beter de kwaliteit van het schuim is, hoe beter de veerkracht is en hoe langer de levensduur is. Dit is vooral fijn als je een goed matras zoekt, dat lang meegaat. Op het Emma matras zit dan ook 10 jaar garantie. Zo lang kan je er dus in ieder geval op slapen!

Waar de Consumentenbond ook voor is gevallen, zijn de goede voorwaarden. Zo biedt Emma matras altijd 100 nachten proefslapen aan, krijg je 10 jaar garantie en zorgen ze voor gratis bezorging en retourneren. Het is belangrijk dat je het matras een aantal weken kan uitproberen in je eigen slaapkamer. Alleen dan kan je pas echt ervaren of het matras lekker slaapt. Je kan het Emma matras dus zonder risico online kopen.

Enthousiast

Wauw, dit klinkt wel echt geweldig. Zelf slaap ik momenteel op een M-line matras. Hier ben ik nu heel tevreden over, maar mocht ik binnenkort een nieuw matras nodig hebben, dan kies ik zeker voor het Emma matras.

Waar slaap jij momenteel op? En lijkt jou dit een mooi product? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel! 

Reageer ook