fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voor veel mensen is de smartphone het aller belangrijkste bezit

Wat is bij jou het eerste wat je doet als je ’s ochtends wakker wordt? Vermoedelijk zet je je wekker uit die op je iPhone 6s zit, daarna kijk je ongetwijfeld meteen even of er nog berichtjes zijn binnengekomen en via je favoriete nieuwssite check je of er afgelopen nacht nog wat is gebeurd in de wereld. Werkt het bij jou ook zo?

Als je deze vraag bevestigend beantwoordt dan heb je dus eerst op je telefoon gekeken voordat je naar je partner keek die naast je lag te slapen. Je hoeft je daar niet voor te schamen hoor, want je bent niet de enige bij wie dit gebeurt. Dit gaat bij heel veel stellen op deze manier. Sterker nog! 10 Procent van de mensen is liever een week zonder partner dan een week zonder telefoon zo is gebleken uit onderzoek van onderzoeksbureau MediaTest in opdracht van Samsung. Smartphones lijken voor velen het meest persoonlijke bezit.

Bizarre weetjes

Uit het bovengenoemd onderzoekje kwamen nog een aantal bijzondere feitjes aan het licht:

  • Veertig procent van de vrouwen ziet de inhoud van haar mobiele telefoon meer privé dan de inhoud van haar handtas.
  • Ongeveer 16 procent van de mensen laat een bekende liever een half uur ongegeneerd rondsnuffelen in huis dan dat ze diezelfde persoon in hun mobiele laten kijken. Eén op de 7 mensen vindt de inhoud van de telefoon zelfs meer privé dan de stand van de bankrekening
  • De smartphone is nog onlosmakelijker met ons verbonden dan we misschien al hadden gedacht. We kunnen namelijk niet meer zonder telefoon en als die stuk is koopt één op de drie mensen binnen een dag al een nieuwe. Bijna niemand gaat nog zonder smartphone naar buiten en zelfs drie op de tien (28%) neemt zijn telefoon ook mee naar de wc.
  • Nog een bijzonder weetje is dat 60% van de mensen slechts een kwart van de de geïnstalleerde apps op de telefoon maar gebruikt, als mensen überhaupt als apps hebben geinstalleerd, want de meeste mensen hebben er niet meer dan 15 op staan.

Hoe zit dat bij jou?

Herken jij jezelf in de bovengenoemde onderzoeksfeitjes? Of ben jij helemaal niet zo close met je telefoon? Wij zijn heel benieuwd!

Aan het hierboven genoemde onderzoek van onderzoeksbureau MediaTest hebben 1.053 mensen meegedaan door een online vragenlijst in te vullen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook