fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is waarom Karin zich vanochtend het leplazerus schrok!

Het is half zes als ik naar beneden loop. Drie mannen liggen nog in een diepe slaap terwijl ik mijn ogen open en zin in de dag heb. Als ik de keuken in stiefel, schrik ik me het leplazerus. De broodzak beweegt. Of toch niet?

Op de ouderwetse rode broodtrommel ligt een heel volkoren brood. Gisteren gekocht om vandaag de mannen mee naar school en werk te geven. Ik loop er op af en deins terug. Ik geloof dat ik gil. Er fladdert iets in de broodzak. Oh gadverdamme, hier heb ik zo geen zin in. Ik ga op een veilige afstand staan en kijk. He? Zit daar nou een muis tegen de volkoren sneetjes aan te hijgen? Nog maar net wakker en ik heb nu al een torenhoge hartslag.

Wat moet ik doen?
Het is Jerry. Robert ziet ‘m elke avond in de kamer. Was ‘ie een tijd terug nog erg verlegen, inmiddels durft de muis dichterbij te komen. Ik heb geen idee hoe Jerry eruit ziet, maar kan voorstellen zoals het beestje dat nu in de broodzak zit. Met z’n kleine kraalogen kijkt hij me aan. Wat moet ik doen? Ik wil dat beest mijn keuken uit.

muis-in-broodzak-karin-schrikt

Ik zet de keukendeur open. De koele ochtendlucht adem ik in. Ik loop terug naar het brood. Jerry kijkt me angstig aan. Met één  hand wil ik het brood pakken. De muis schrikt zich rot en rent als een malle door de zak, slalomt door de sneetjes. Verlamd van angst laat ik de zak los.

Plan de campagne
Ik leun tegen het aanrecht. Wat ga ik doen? Ik schets de situatie. Er zit een muis in mijn volkoren brood en ik wil dat die muis naar buiten gaat. Dat lukt niet omdat ik bang ben. Maar niet voor dat beestje. Ik ben bang omdat ‘ie zo snel is. Omdat zijn bewegingen ongecontroleerd zijn. Ik zet water op voor thee en loop met mijn dampende mok naar binnen. De keukendeur laat ik open staan in de hoop dat Jerry snapt dat ie op moet zouten.

Als ik voor koffie naar de keuken ga en voorzichtig naar het brood kijk, zie ik dat de muis is vertrokken. Op de korst liggen zwarte keutels. Voorzichtig pak ik het brood op en zet het buiten en doe de deur dicht.

Halve uien
Ik zoek op internet hoe ik kan voorkomen dat Jerry en zijn vrienden mijn keuken gaan bevolken. Ik lees dat ze een hekel hebben aan de geur van pepermunt en ui. Mooi zo. Voordat ik vanavond naar bed ga, zet ik halve uien op schoteltjes in de keuken.

Dat zal ze leren mij zo mijn dag te laten starten….

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook