fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is volgens Sandra het mooiste land voor een fietsvakantie

fietsvakantie

Nippend aan mijn doppio macchiato vertel ik een vriendin over mijn beste jaar ooit. We zitten op een terrasje in Ostia, de badplaats van Rome en vertel haar hoe ik in 2018 van Hilversum naar Rome fietste. Het was mijn mooiste fietsvakantie ooit. Dit jaar fietste ik naar Barcelona en dat was ook geweldig, maar het haalde het niet bij de reis naar Rome! “Wat maakte die reis dan zo bijzonder voor jou?”, vroeg ze me. “Heb je even?” We stapten over van de koffie naar de Aperol Spritz en ik stak van wal.

Fietsen is mijn lust en mijn leven en ieder jaar ga ik op fietsvakantie. Alleen! Ik vertrek met twee kleine fietstassen met kleding, mijn telefoon en mijn laptop (want ik werk onderweg wel gewoon door). Vooraf boek ik geen hotels. Ik kijk hoe de wind staat, hoe goed mijn benen zijn en laat het avontuur zo groot mogelijk zijn. Op deze manier fietste ik al naar Salzburg, Parijs, Berlijn, Marseille, Bilbao, Kopenhagen, Barcelona en naar Rome! Waar ik ook naar toe fiets, mijn man komt me ophalen, hebben we op de plek waar ik aankom nog een paar dagen vakantie en rijden dan samen naar huis. Ik kan het iedereen aanraden.

Mijn mooiste fietsvakantie ooit!

“Goede voorbereiding is het halve werk”, vertelde ik mijn vriendin en voor mijn reis naar Rome had ik veel getraind. Ik moest de Alpen en de Apennijnen over en was speciaal voor deze reis 10 kilo afgevallen. Ik zat lekker in mijn vel en de reis verliep super voorspoedig. In 17 dagen legde ik 2.100 kilometer af en genoot onderweg zo enorm van alles wat ik tegenkwam. “De gezellige hotels en agrico turismo’s waar ik sliep, de kleine winkeltjes waar ik perfect in de zon gerijpte perziken kocht, het Italiaanse eten, de gastvrijheid van de Italianen, het mooie weer. Maar ook het landschap dat ik onderweg zag veranderen, de Alpen, de zee, de Apennijnen, Toscane. Steden als Verona en Assisi. Ik barste (figuurlijk) uit mijn voegen van geluk!” Mijn vriendin moest lachen om mijn explosie van enthousiasme. “Dat klinkt echt super goed zeg. Maar persoonlijk zie ik het niet zitten om eerst helemaal naar Italië te fietsen en dan pas van al die leuke dingen te genieten. Ik ben gebroken als ik daar aankom, haha!” Ik vertelde haar toen over mijn plannen voor de toekomst.

Fietsen door Italië

Omdat ik fietsen door Italië geweldig vind maar er niet steeds helemaal naar toe kan fietsen ben ik op zoek gegaan naar organisaties voor een fietsvakantie Italië. Ik kwam terecht bij Eigen-Wijze Reizen. Zij bieden 11 fietsvakanties in Italië aan en van de trektochten tot de standplaatsvakanties ziet het er geweldig uit.

Voor mij springt meteen de 8-daagse trektocht in de omgeving van Puglia eruit. Zon, olijfboomgaarden en heldere zeeën. Je kunt dit op een sportieve fiets doen, maar ook met een e-bike. De hotels zijn allemaal geregeld en je bagage wordt vervoerd, zodat je zelf optimaal van het fietsen kan genieten. Samen met mijn vriendin bekeek ik ook de andere fietsreizen die aangeboden worden en zij gaf aan dat de fietsvakantie rond Bolzano (een standplaatsvakantie) haar het meest aansprak omdat ze binnen dat programma ook nog wat tijd heeft om te wandelen. Ik vermoed dat het zwembad bij het hotel daar ook meespeelde.

fietsvakantie rome

Wegdromen over de fietsvakantie

“Ik begin je geloof ik wel te begrijpen” gaf mijn vriendin aan. “In Italië zijn is geweldig en als ik het dan ook nog combineren met veel bewegen is dat super fijn. Kan ik in de avond lekker een bordje pasta eten en een goed glas Italiaanse wijn drinken.” Gezellig kletsten we verder op dat Italiaanse terrasje en maakten mooie plannetjes. Een gezamenlijke fietsvakantie zit er niet in omdat zij echt andere keuzes maakt. Maar haar vriend zal vermoedelijk wel met haar meegaan naar Bolzano.

Ik ben nog een paar dagen in Ostia en dan rijden we weer naar het noorden. De fiets heb ik toevallig bij me en als het kan fietsen we begin volgende week rond het Gardameer. En de fietsvakantie in Puglia? Die plan ik in voor 2023. Een heerlijk vooruitzicht!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook