fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra vertelt waarom ze 10 kilo wil afvallen

Terug van vakantie neem ik altijd een paar extra kilo’s mee naar huis. Nee, niet in mijn koffer, maar gewoon aan mijn eigen lijf! Dit jaar ben ik niet met vakantie geweest omdat mijn dochter (en collega) Mara hoogzwanger was. Inmiddels ben ik oma van Sophia en kan ik mijn geluk niet op. En wat ook fijn is: doordat ik niet met vakantie ben gegaan heb ik geen extra vakantiekilootjes opgelopen. Wél heb ik me bepaalde doelen gesteld die ik het komende jaar wil bereiken.

Mijn belangrijkste doelen voor de komende 12 maanden

Doelstelling 1. De Christoffelberg (Curacao) beklimmen. Voor veel mensen is dit niet zo’n enorme uitdaging, de berg is 372 meter hoog, maar er zitten een paar lastige klimmetjes en afdalingen in waar ik tegenop zie. Al jarenlang kamp ik met hoogtevrees en heb me voorgenomen om hier aan te gaan werken. Ik ben begonnen met het volgen van klimtrainingen, krijg binnenkort hoogtevrees training, wil een judoklasje gaan volgen om te leren vallen en ik wil goed in mijn vel zitten om het ook fysiek aan te kunnen. Een paar kilootjes lichter zou zeker helpen.

Doelstelling 2. In tweeënhalve week naar Rome fietsen. Voor veel mensen is dit denk ik een grotere uitdaging dan de Christoffelberg beklimmen. De afgelopen jaren heb ik echter al meerdere grote tochten in mijn eentje (foto hieronder is van mijn fietstocht naar Parijs, maar ik ben ook naar Marseille, Salzburg en Berlijn gefietst) gemaakt en de fietsreis naar Rome die ik voor juni 2018 heb gepland is weer een verlegging van mijn fietsgrenzen. De route naar Rome die ik wil volgen is 2150 kilometer en die wil ik binnen tweeënhalve week afleggen. Elke kilo bagage die ik meeneem is teveel op een dergelijke tocht, zeker als ik de Alpen en de Apenijnen over ga. Hoe simpel is het dan om ruim voor die tijd zelf gewoon wat kilo’s af te vallen? Dan kan ik in ieder geval een extra boek in mijn fietstas stoppen :-).

sandra-fietsendrager

Sandra fietste in 4 dagen naar Parijs!

Goede motivatie om doelen te behalen

De bovenstaande doelen wil ik heel graag behalen. En het wordt gewoon veel eenvoudiger als ik goed in mijn vel zit en wat kilo’s kwijtraak. Ik ben alleen niet iemand die van een strak dieet houdt en al helemaal niet van een dieet waarbij je met maaltijd vervangende shakes, poedertjes, supplementen en pillen aan de slag gaat. Ik houd veel te veel van lekker eten en zou liever een manier vinden waarbij ik gewoon kan eten (want daar word ik altijd heel blij van) en drinken (idem :-)) en ik me een gezondere leefstijl aanmeet en die ook kan vasthouden als ik mijn ideale lichaamsgewicht heb bereikt. Daarom heb ik me voorgenomen om 10 kilo af te vallen en dat niet in een razend tempo te doen, maar op een manier dat het fijn is om te doen zodat ik het lang kan vasthouden.

dagboek-doelstellingen

Op wat voor manier wil ik die 10 kilo kwijtraken?

Een jaar of 20 geleden bleef ik na de bevalling van mijn jongste dochter een kilo of 8 te zwaar. Via Weight Watchers heb ik toen een programma gevolgd en ben toen ook daadwerkelijk 8 kilo afgevallen. Ook heb ik toen veel geleerd over een gezonde levensstijl, afvallen en toch lekker blijven eten. Ik heb die levensstijl lang kunnen vasthouden, zeker een jaar of tien! Maar dat is nu wat weggezakt en de hoogste tijd om het weer op te pakken. Zeker in het weekend eet en drink ik veel te veel en met name daar moet de “knop om”.

Uitgangspunt van Weight Watchers is: “Een gezonde levensstijl begint bij goede eetgewoontes, meer bewegen en je goed voelen in je vel.” Dit past zo goed bij wat ik wil en bij de doelstellingen die ik mezelf heb gesteld.

Dit kan geen toeval zijn!

Hoe groot was dan ook mijn verbazing dat ik 2 weken geleden de uitnodiging van Weight Watchers kreeg om hun huidige programma uit te proberen en mijn ervaringen te delen met de lezeressen van Damespraatjes. Dit moet wel voorbestemd zijn haha! Jullie zullen begrijpen dat ik deze uitnodiging met groot enthousiasme heb beantwoord: JA, DIT WIL IK HEEL GRAAG DOEN!

Sandra vertelt over doelstellingen

Sandra vertelt coach Claudia welke doelstellingen ze graag wil behalen

Hoe gaat Weight Watchers mij helpen?

Allereerst is het bij afvallen natuurlijk zo dat je zelf gemotiveerd moet zijn om het te laten slagen. De methode waarmee je dit gaat doen kan nog zo goed zijn, als jij zelf niet de juiste motivatie hebt, dan gaat het niet lukken. Ik merk dat ik heel gemotiveerd ben om gezonder te gaan leven en dat ik er echt zin in heb.

IMG_1461

Claudia legt uit hoe Weight Watchers werkt

Afgelopen vrijdag ben ik voor een intakegesprek naar de Weight Watchers Winkel op de Overtoom hier in Amsterdam geweest. Ik ben op de hoogte gebracht van hoe Weight Watchers werkt, ik heb op de weegschaal gestaan en samen met mijn coach de toegestane Smartpoints® berekend. Ook hebben we besproken hoe ik het zelf ga aanpakken? Ga ik met een papieren dagboekje werken of met de app?

op-de-weegschaal

Spannend momentje! Sandra weegt net geen 80 kilo!

Ik heb voor een combinatie gekozen. Ik vind het namelijk heel leuk om met een papieren dagboek te werken en lekker veel aantekeningen te maken. Maar voor het berekenen van punten, het opzoeken van weekmenu’s en inspirerende verhalen gebruik ik de app en de website.

Mijn eerste ervaringen

Het weekend heb ik gebruikt om me in de methode te verdiepen en vandaag ben ik echt aan de slag gegaan. Natuurlijk kun je nog niet zoveel conclusies trekken als je net bent begonnen. Maar wat voor mij wel heel belangrijk is dat ik er veel zin in heb en heel gemotiveerd ben. Heel belangrijk in dit verband is wel dat ik doelen voor mezelf heb gesteld en zoveel zin heb om dit te bereiken. Ik heb mijn dagboekje ingevuld, mijn doelen genoteerd en ik ben aan de slag gegaan.

orienteren op mijn aanpak

Lekker aan de slag. Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een glas Royal Club Tonic Light?

Ik weeg nu 79,9 kilo en binnenkort hoop ik jullie een update te geven over hoe mijn gewicht zich ontwikkelt en hoe ik me er bij voel om met Weight Watchers te werken. Ook wil ik de recepten die op de site en in de app staan uitproberen en jullie laten weten hoe dat is.

Wie doet er mee?

Heb jij ook zin om mee te doen? Zouden we heel leuk vinden. Tip: Als je je nu aanmeldt bij Weight Watchers krijg je een gratis starterskit cadeau en die bevat super leuke en handige producten.

Klik hier voor meer info over Weight Watchers en de gratis starterskit.

De foto’s van Sandra bij de Weight Watchers winkel zijn gemaakt door Makiz Haibat.

Update 15 oktober 2018

Yessssss! Het is gelukt. Ik heb al mijn doelstellingen gehaald. Eind vorig jaar heb ik de Christoffelberg beklommen en omdat ik op dat moment al flink wat kilootjes was afgevallen ging het redelijk makkelijk en had ik mijn angst ook beter onder controle.

Aan het begin van de zomer haalde ik mijn streefgewicht en was ik ruim 10 kilo lichter. De Alpen over fietsen viel uiteindelijk heel erg mee en ik heb een geweldige reis naar Rome gehad.

Inmiddels is het 14 oktober en ik zit nog steeds op mijn streefgewicht, 69,9 kilo. Doordat ik me veel bewuster ben geworden wat de grote dikmakers zijn kan ik die makkelijker links laten liggen en gezondere alternatieven kiezen. En ik ben ook veel blijven sporten. Iedere dag doe ik wel iets: hardlopen, zwemmen, fietsen, wandelen, sportschool. En ik ben echt van plan dit nog heel lang vol te houden. Zo blij!

3 reacties

Regien Haak -

Het gaat je lukken dat zie ik zo al. Toch succes. Ik zou wel met je mee willen fietsen naar Rome. Lijkt me geweldig.

Janina Hekner -

Succes Sandra!

sandra -

Dank je wel Janina. Heb ook nog steeds veel aan jouw tips. Liefs xx

Reageer ook