fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de reden dat Sandra vanaf nu zelf ijsjes maakt in een ijsmachine

“Klingeling klingeling” op zomeravonden kon ik uitkijken naar het moment dat de ijscoman de straat in reed en zijn komst aankondigde met een belletje. “Mam, mam, hij is er!” Soms had ik geluk en stopte mijn moeder mij een kwartje in mijn handen en mocht ik een ijsje halen. Mijn favoriet was een bekertje met roomijs. De geur van vanille en room: mmmmm! Als onderbreking van de hapjes ijs die ik dan nam, hield ik af en toe mijn neus boven het ijsbakje om die geuren op te snuiven. Misschien best raar haha! Maar eerlijk gezegd doe ik het nog steeds als ik vanille roomijs eet.

Je kunt niet onbeperkt ijsjes eten

Wat ik nou zo leuk vind is dat mijn kleindochter ook zo gek op ijsjes is. Helaas komt de ijscoman niet bij haar in de straat en ook niet meer bij mij. Op dagen dat ik bij haar oppas heeft haar moeder (Mara, mijn dochter) de ijskast lekker gevuld en in de vriezer liggen ijsjes, zeker als het buiten heel mooi weer is. Maar een klein kindje kun je niet te veel ijsjes geven, want er zit vaak veel suiker in en ook nog eens conserveermiddelen en kleurstoffen. Zo kwam bij mij het idee naar boven om zelf ijsjes te maken in een ijsmachine.

Concurrent van de ijscoman 

Natuurlijk kun je ook ijsjes maken zonder ijsmachine. Vroeger deed ik dat ook, maar dat waren andere ijsjes dan die ik me nu voorneem om te maken. Toen staken we gewoon een lepel in een klein kinder Danoontje en zette het in de vriezer. Ook maakte ik van limonade waterijsjes. Maar ik neem me voor om nu echt ijs te maken dat de concurrentie aankan met de ijscoman. Dus er gaat een ijsmachine aangeschaft worden.

Niet duur, wel mooi en goed

Omdat het mijn eerste ervaring gaat worden met een ijsmachine besluit ik om niet meteen een hele dure te kopen. Ik zie machines van duizenden euro’s maar dat gaat het voor mij niet worden. Wel vind ik het belangrijk dat het er een beetje mooi uitziet en praktisch is en ik niet uren bezig ben met het schoonmaken van afzonderlijke onderdelen (die ook nog eens kwetsbaar zijn). Ik lees iets over de Magimix ijsmachine. In 20 a 30 minuten maak je je ijs, je zet de emmer 12 uurtjes in de vriezer en smullen maar. Dat apparaat ziet er ook nog eens heel mooi uit en is ruim beneden de € 100. Ik denk dat ik het morgen ga kopen, want mijn kleindochters komen binnenkort weer logeren :-).

Lekker experimenteren

En ander voornemen dat ik heb is om, zeker nu het internet volstaat met recepten voor ijs, veel te gaan experimenteren. Koffieijsjes, vegan chocolat chip cookie ijs, mangosorbets, yoghurtijs met stukjes aardbei, fruitijs etc. Ik wil het graag allemaal gaan uitproberen. Wat ik ook fijn vind is dat ik zeker weet wat er in de ijsjes gaat. Wel of geen suiker, is het vegan of zit er een melkproduct of gelatine in? Het is nu echt allemaal aan mij. En als je weet wat er in zit dan kun je, zeker op warme dagen, gewoon een extra ijsje nemen of aan je kleindochter geven! Moet kunnen toch?

Heb jij weleens zelf ijs gemaakt? Was dat met of zonder ijsmachine? En wat is jouw favoriete ijsrecept? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook