fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de reden dat je ’s nachts geen BH moet dragen

Als jong meisje kreeg ik van mijn moeder al het advies om ’s nachts geen BH aan te trekken. Waarom? Ik weet het eigenlijk niet. Ik deed het gewoon en vond het ook wel lekker om mijn borsten de vrije ruimte te geven :-).

Nu las ik van de week een artikel op Viva.nl dat het ook om gezondheidsredenen beter is om ’s nachts geen BH aan te trekken. Ik was best wel nieuwsgierig wat die redenen dan kunnen zijn en las het artikel. Graag delen we dit met jullie.

Afvoeren giftige stoffen

Viva.nl citeert de Britse arts Seth Rankin die onlangs met het nieuws naar buiten kwam dat het slapen met je BH slecht is voor je gezondheid. Hij adviseert borsten optimale bewegingsvrijheid te geven.  Dat is van belang voor een goede circulatie van lymfatische vloeistoffen en bloed die je nodig hebt om giftige stoffen uit het lichaam af te voeren.

Geïrriteerde plekken en schimmel

Daarnaast is het volgens de Britse arts ongezond om een te kleine beha of er één van verkeerd materiaal aan te trekken. Dat zorgt er namelijk voor dat er rode striemen ontstaan (ja he he). Maar ook dat je borsten te veel kunnen opwarmen en dat je daardoor gaat zweten. Hierdoor kun je naast geïrriteerde plekken ook schimmel krijgen. En dat laatste lijkt me niet echt heel fijn. Zeker niet in de buurt van je borsten.

Ontstaan van cystes

Ook verkondigt Rankin de theorie dat ijzeren beugels in je lichaam kunnen porren, waardoor er mogelijk cystes kunnen ontstaan. Hij koppelt dit zelfs aan het ontstaan van borstkanker en lymfeklierkanker. Wij zijn wel heel benieuwd of hij dit allemaal wetenschappelijk heeft kunnen bewijzen. Zodra we hier meer over horen dan updaten we dit bericht zeker!

Slaap jij met of zonder?

Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar jullie ervaringen. Doe jij ’s nachts geen BH aan net als ik of houd je ‘m aan? En als je ‘m aanhoudt merk je dan iets van bovenstaande klachten? We zijn heel benieuwd. Wel of geen BH? Deel het met ons bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Damespraatjes Top 5 cadeaus voor Moederdag 2023

moederdag tips 2023

Wat geef je aan een vrouw die het liefste een dikke knuffel voor Moederdag zou krijgen? Wellicht knuffel je haar al heel vaak en wil je haar ook op een andere manier laten zien hoe waardevol ze voor je is. Want ook al zit geluk en liefde niet in materiële dingen; je kunt hier jouw moeder wel mee laten zien dat je aan haar denkt. Wij verzamelden ook dit jaar weer vijf originele en leuke cadeautips voor Moederdag! Nieuwsgierig naar onze tips? Check het hier!

Reageer ook